6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Japonlar geliyor!

Osmangazi Belediyesi, "2010 Türkiye'de Japon Yılı" dolayısıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 6 Mart tarihinde düzenlenecek Neojaponesk adlı organizasyonla Japonya'nın ünlü sanatçıları Bursalı sanatseverlerle buluşacak.

Osmanlı döneminde yaşanan Ertuğrul fırkateyni faciasıyla başlayan Türk-Japon dostluğu 120. yılına girdi. 2010 senesi Türkiye'de "Japon Yılı" ilan edilirken, Japon kültürünü tanıtmak için Türkiye'nin farklı şehirlerinde konserlerden film gösterimlerine kadar 70 ayrı faaliyet düzenlenecek. Bunların bir kısmı Bursa'da gerçekleştirilecek.

Japonya Dışişleri Bakanlığı'nca Osmangazi Belediyesi'nin iş birliğiyle Bursa'da gerçekleştirilecek olan "Neojaponesk" adlı organizasyon, ünlü Japon sanatçıları Bursalılarla buluşturacak. Ikuko Kawai keman konseri, Nanae Mimura'nın Marimba konseri, Rieko Kawabe'nin kaligrafi gösterisi yapılılacak. Ayrıca Satomi Ogawa konseri ve Genroku dönemi kıyafetleri sergisi açılacak.

Tayyare Kültür Merkezi'nde 6 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan organizasyona Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka da katılacak. Ayrıca etkinliğin teması olan "Çocuklarla Etkileşim" başlığında Özel İnal Ertekin Okulu'nun katkılarıyla bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret ederek, Japon yılı dolayısıyla Bursa'da gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili bilgi verdi. Dündar, "Japon yılı 2 ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini güçlendirecek önemli bir organizasyon. Bursa'nın gündeminde turizm var. Bunun Bursa'nın tanıtılması için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine rağmen turizmden umduğunu bulamayan Bursa'nın tanıtımında, bunun gibi uluslararası organizasyonlar büyük önem taşıyor. Japon turistleri Bursa'ya çekebilmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaplan ise, Türkiye'ye yılda 15 bin Japon turist geldiğini, bunların bininin bile Bursa'ya gelmediğini dile getirdi. Japon turistlerin kültürel turizmi tercih ettiklerini ifade eden Kaplan, "Japonlar ülkelerine gelen turistleri önce eski başkentleri olan Kyoto'ya yönlendiriyor. Tarihi ve kültürel değerlere büyük önem veriyorlar. Bursa bu yönden bakılınca Japon turistlerin ilgisini çekecek bir şehir. Çünkü Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 12:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?