3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Japonlar'ın Türkiye sevgisi

Türkçe'yi ve Türk kültürünü öğrenmek için Bursa'ya gelen Japon doktor ve eşi, Türkiye'yi çok beğenince tatillerini uzattı.

Türk - Japon kardeşliği çerçevesinde Bursa'ya gelen gastroloji doktoru Yuichi Shirai ve eşi Yumiko Shirai Türkiye'yi çok sevince ülkelerine gitmek istemedi. Japon çift Türkçe'yi daha iyi öğrenmek için 3 ay daha Bursa'da kalmayı düşündüklerini söyledi. Gördükleri ilgi karşısında memnun kaldıklarını belirten doktor Shirai, Türkiye'ye geliş öykülerinin bir hayli ilginç olduğunu ifade ederek, "Japonya'nın Sapora bölgesindeki Türk - Japon Dostluk Derneği'ne Türk dilini öğrenmek için üye olduk.

Buradaki insanların sıcak ilgisi sebebiyle Türkiye'ye gelmeye karar verdik. Japonya'daki Türk - Japon Dostluk Derneği Başkanı Bay Yumada, daha önce Yalova'ya geldi ve Japonya'ya döndükten sonra bize Türkiye'yi anlattı. Çok merak ettik ve uçakla Türkiye'ye geldik" diye konuştu.

Çift Türkiye'ye geldikten sonra Kapadokya, İstanbul, İzmir, Yalova ve Bursa gibi illeri gezdi. Kendi imkanlarıyla herhangi bir kursa gitmeden Türkçe'yi öğrenen Japon çift, Türk kültürünü daha iyi öğrenmek için 3 ay daha Bursa'da kalmayı planlıyor. Japonya'dayken Osmanlı Kültürü ve Osmanlı Tarihi hakkında dersler alan Shirai çifti, her sene Türkiye'ye geleceklerini söyledi. Gezdikleri iller arasında Bursa'yı çok beğendiklerini ifade eden çift, "3 ay daha burada kalmak istiyoruz.

Türkçe'yi daha iyi öğrenmek ve Japonya'da Türkçe konuşmak için tatilimizi biraz daha uzatacağız. Türkçe çok zor bir dil ancak öğrenmek gerekir. Üç tane çocuğumuz var. Onlar da doktor ve önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelmeyi planlıyorlar. Türk halkı çok ince ve nazik. Bize çok yardım ediyorlar" dedi.

Bursa'da kurulan pazarlardan alışveriş yaptıklarını ve satılan ürünlerin taze olduğunu söyleyen çift, "Burada satılan sebze ve meyveler çok taze. Burada her gün farklı yerlerde pazar kuruluyor. Japonya'da böyle bir şey yok" diye konuştu.
Alışveriş yaptıkları sırada bazı esnafların kendilerine çay ikram ettiğini belirten Suichi çifti, çayın tadının çok güzel olduğunu ve çayı Japonya'ya götüreceklerini söyledi. Lise öğrencilerinin kendilerine kartpostal verdiklerini ve bundan memnun kaldıklarını söyleyen Japon çift, insanların kendilerine çok sıcak davrandığını ve yardım ettiğini söyledi. Çift, daha sonra bir alışveriş mağazasının düzenlemiş olduğu sudoku yarışmasına katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 14:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?