4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Jokey dört nala ölüme koştu

Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan at yarışlarında düşünce, arkasından gelen atın üzerine basması sonucu hayatını kaybeden jokeyin bir yıl önce de ölümden döndüğü ortaya çıktı. Acı haberle yıkılan jokeyin yakınları, genç jokeyin meslektaşlarının da cenazeye katılması için defni Pazartesi gününe bıraktı. İstanbul'da toprağa verilecek olan jokeyin ölümü, atçılık camiasını yasa boğarken, hastaneye akın eden sevenleri yakınlarına taziye dileklerinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce Osmangazi Hipodromu'ndaki at yarışlarında meydana gelen kazada, yarışın son 200 metresine 6. sırada giren 'Mehmethan' isimli atın jokeyi Gürkan Hüsnü Oker, atının tökezlemesi sonucu düştü. Arkadan gelen Jokey Gökhan Yıldız idaresindeki 3 No'lu 'Oğulcan' adlı başka bir atın Gürkan Oker'in üstüne basması sonucu tecrübeli jokey, ağır bir şekilde yaralandı. Kalbi duran 28 yaşındaki Oker, önce Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Fakat yoğun bakımda yer olmadığı için Oker sevk edildiği özel bir hastanedeki ölüm kalım savaşına yenik düştü.

GENÇ JOKEYİN ÖLÜMÜ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

14 yaşından itibaren at binmeye başladığı hayatında katıldığı 4 bin 300 yarışta, 451 kez birinciliği göğüsleyen şampiyon jokeyin ölümü, sevenlerini yasa boğdu. Acı haberi duyan herkes hastaneye akın etti. 4 yaşında bir çocuğu olan genç jokeyin eşi Neslihan Oker, yakınları tarafından güçlükle teselli edildi. Kollarına giren akrabalarının yardımıyla otomobile bindirilen Neslihan Oker, yoğun bakımdayken bir an olsun yalnız bırakmadığı hayat arkadaşını kaybetmenin hüznünü yaşadı. Jokeyler ve TJK yetkilileri de hastaneye gelerek, Oker ailesine taziyelerini bildirdi.

SEVENLERİ İÇİN JOKEYİN DEFNİ PAZARTESİ GÜNÜNE BIRAKILDI

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Acı haberle yıkılan Oker'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Başkomser olarak görev yapan kaynı Korhan Zilcioğlu, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Cenazemizi, Pazartesi günü defnedeceğiz. Yarın, arkadaşlarının tamamının yarışı var. Cenazesine tüm sevdikleri yetişsin diye defin işlemini Pazartesi gününe bıraktık. Herkes onu çok seviyordu. Akrabası olmama rağmen benden bile fazla sevenler var. Aynı kaderi paylaşan pek çok genç jokey var. Son yolculuğunda onu yalnız bırakmak istemeyeceklerdir. Herkes yetişebilsin diye böyle bir karar aldık. 14 yıldır at binen tecrübeli bir jokeydi. 4 yaşındaki çocuğu şimdi öksüz kaldı" dedi.

GEÇEN YIL DA YARIŞLARDA DÜŞEREK BELİNİ KIRMIŞTI

Jokey asistanlığı yapan Serdar Ketman ise, 4 bin 300 kez ata binip, 451 kez birinciliği alan Oker'in ölümüyle ilgili, "Çok mükemmel bir insandı. Bizim için çok büyük kayıp oldu. Jokey kulübünü yasa boğdu. Geçen yıl yine yarışlarda düşerek belini kırmıştı. Onu hastaneden ben çıkardım. Çok şanssızdı. Talihsizlikler peşini bırakmadı. Beli 3-4 yerden kırılmıştı. 4-5 aylık tedavinin ardından takdir edilmesi gereken cesaretini toplayıp, tekrar ata binmeye başladı. Bizim için çok büyük bir kayıp. İstanbul'da, Ankara'da Adana'da ve Bursa'da yarıştık benim için çok büyük kayıp. Atının tökezlemesinin sebebi, zeminin kötü olmasından kaynaklanıyor. Bir at insanın üzerine basmaz ama kaza oldu" diye konuştu.

Acı haber Türkiye Jokey Kulübü'nün resmi internet sitesinde de duyuruldu. Oker'in cenazesinin İstanbul'daki Merkez Efendi Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 10:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?