6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kaçak binalara alt yapı yok

BURSA'DA KAÇAK BİNALARA ALTYAPI HİZMETİ VERİLMİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda yürütülen kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları hızla sürerken, beton firmalarının ardından şimdi de altyapı kurumlarının temsilcileri kaçakla mücadele için bir araya geldi. Yasa gereği kaçak olarak yapılan binalara altyapı hizmeti götürmenin de yasak olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, ancak yasal bazı boşluklar nedeniyle kaçak yapılara hizmet götürülmesinin engellenemediğini hatırlattı.

Bursa'da kaçak yapının önünü kesmek için kararlı adımlarlar atan ve bu konuda otorite haline gelen Büyükşehir Belediyesi bir taraftan yıkım çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da kaçağa karşı toplumsal bilinç oluşturulması için çalışıyor. Daha önce Bursa'da faaliyet gösteren 13 beton firmasının temsilcisiyle bir araya gelen ve kaçak binalara beton dökülmemesi konusunda uyarılarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Vardar, şimdi de altyapı kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Daha önce yasalaşan 26.09.2004 tarihli Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesinde; "Yapı ruhsatı olmaksızın başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su ve telefon bağlanmasına müsaade eden kişiler bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü bulunmasına rağmen, yasalardaki bir takım boşluklar nedeniyle kaçak binalara altyapı hizmeti götürülmesinin önü kesilemiyordu. Bu konuya dikkat çeken Vardar, daha yaşanılabilir bir Bursa için kaçak yapılaşmanın mutlak engellenmesi gerektiğine değinerek, bu konuda tüm altyapı hizmeti götüren kurumların bu konuda kararlı bir tutum izlemesi gerektiğini hatırlattı. Vardar, altyapı hizmetinin gelmeyeceğini bilen kişilerin ise kaçak bina yapmasının mümkün olmadığına değindi.

BURSA'DA KAÇAK BİNALARA ALTYAPI HİZMETİ VERİLMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 11:48:05
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 12:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?