6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kaçak inşaata hapis cezası onandı

KAÇAK İNŞAATA 3 YIL HAPİS CEZASINI YARGITAY ONADI

Türkiye'de ilk defa Bursa'da kaçak bina yaptığı için 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın cezasını Yargıtay onadı. 3 kat imar izni olan arsaya ruhsatsız 4 katlı bina yapmakla suçlanan sanık, görüldüğü yerde tutuklanıp hapis yatacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise bu kararın caydırıcı bir nitelik taşıyacağını söyledi.

9. Asliye Ceza Mahkemesi, "imar kirliliği" suçundan geçtiğimiz yıllarda yargılanan Ümit Aydemir hakkında şok bir karar verdi. Yeni Karaman Mahallesi'nde 3 kat imar izni olan arsaya ruhsat almadan 4 kat inşaat yapmakla suçlanan Aydemir, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kaçak yapı dolayısıyla 4 kez tutanak tutulduğu ve Osmangazi Belediyesi'nce de 6 bin 680 lira para cezası kesildiği öğrenilen Aydemir hakkındaki ceza tecil edilmedi. Temyize gönderilen dosya, Türkiye'ye emsal oldu. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sanık Aydemir hakkında verilen hapis cezasını onadı.

Yurt dışında olduğu öğrenilen sanık, görüldüğü yerde yakalanıp, "imar kirliliğine sebep olmak" suçundan hapis yatacak.

"BU KARAR, KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇECEKTİR"

Kararı değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için belediyeler tarafından geniş çaplı mücadeleler sürdürülüyor. 2005 yılında TCK'daki yeni düzenlemelerle kaçak bina yapanlara hapis yolu açılmıştı. Fakat uygulamada verilen cezalar ya paraya çevrilip erteleniyor ya da kişi denetimli serbestlik hükümlerinden yararlandırılıyordu. Bu emsal kararın caydırıcı bir nitelik taşıyarak bundan sonraki süreçte kaçak yapılaşmanın önüne geçeceğini düşünüyoruz. Bundan

sonra insanlarımız, yatacağı hapis cezasını da göz önünde bulunduracaklardır ve ruhsatlı bina yapmak için daha yoğun bir çaba sarf edeceklerdir" dedi.

KAÇAK İNŞAATA 3 YIL HAPİS CEZASINI YARGITAY ONADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 10:03:04
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 19:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?