5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Kaçak kömür teyakkuzu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle önümüzdeki günlerde yaşanabilecek hava kirliliğine karşı denetimlerini artırdı.

Gündüz yapılan denetimlerin yanı sıra gece kontrollerini de sıklaştıran ekipler, hava kirliliğinin yoğun olarak hissedildiği bölgelerdeki bazı apartman ve siteler ile Soğanlı’daki odun ve kömür depolarını mercek altına aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların soba ve kaloriferlerini usulüne göre yakıp, izin verilen yakıtları kullanmalarını, kömür ve fuel-oil alırken dikkatli olmalarını istedi. 5 mobil ekiple 24 saat fasılasız kontroller yaptıklarını söyleyen Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü meteoroloji mühendisi Fahrettin Çeliktaş, denetimlerin kış ayları boyunca devam edeceğini hatırlattı.

Daha temiz bir Bursa için bacalarında yoğun duman çıkan yerler ile kaçak yakıt satan ve kullananları gören vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masası’na ait "Alo 153"ü veya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne ait (241 72 00-01) nolu telefonları aramalarını isteyen Çeliktaş, doğalgaz kullanılan bölgelerde duman miktarının daha düşük olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada mahrukatçılar, doğalgazla odun ve kömür satışlarının düşmesinden şikayetçi. Soğanlı’da odun ve kömür satan Mehmet Karaman, doğalgazın yaygınlaşması sebebiyle satışların azaldığını, ayrıca tüketicilerin açıkta satılan kömürleri almadığını belirtti.

Yeni kanun gereği izinsiz ve açıkta kömür satmanın yasak olduğunu kaydeden Kahraman, "Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri Soğanlı’daki odun ve kömür satan yerleri düzenli olarak denetliyor. Bu tür denetimler sağlığımız açısında da çok önemli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 16:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?