4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaçak yapılarla mücadele sürüyor

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yıl bin 500'ü aşkın kaçak inşaatı yıktıklarını belirterek, yerel seçimler öncesi kaçak yapılara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde Bursa'nın birçok semtinde artan inşaatlar, kaçak yapılaşmanın çoğalmasına sebep oluyor. Bazı vatandaşlar kaçak inşaat yapanları belediyeye bildirmelerine rağmen ekiplerin müdahele etmemesinden yakınırken, Başkan Recep Altepe kaçak yapılarla mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Bursa'nın yıkılarak güzelleştirildiğini ifade eden Altepe, "Kaçak inşaat yapılmasında taviz vermemiz söz konusu değil. Bu konuda zabıtlar tutuluyor ve işlemler yapılıyor. Yıkım yapmak için belirli bir prosedür var. Hemen yıkım kararı alınca uygulamaya geçemiyoruz. Emniyet güçleri ile irtibata geçerek ortak hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu tür kaçak yapılardan kaçınmasını istiyoruz. 2008 yılında Osmangazi'de bin 500'ün üzerinde kaçak ev yıkıldı. Bu büyük bir rakam. Seçim öncesi bu tür davranışlar her zaman görülüyor. Vatandaş kendisini böyle zamanlara saklıyor. Ama bu kaçak inşaatlara göz yumma anlamına gelmez. Her zaman zabıt tutulur ve sırası geldiğinde yıkımlar yapılır. Kimsenin emeğinin boşuna gitmesini ve göz yaşı dökmesini istemeyiz. Yıkımlar önümüzdeki günlerde de devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:56:28
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 12:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?