4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaçak yapılaşmaya karşı seferberlik

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 50 yılda 17 kat büyüdüğünü belirterek, göçle birlikte artan kaçak yapılaşmayla valilik ve meslek odalarıyla birlikte oluşturacakları sistemle mücadele edeceklerini söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Altepe’ye kaçak yapılaşma ile mücadele konusundaki çalışma ve görsellerin yer aldığı CD’yi teslim eden İMO Başkanı Necati Şahin, yeni seçilen kent yöneticilerinden iş yapma telaşı içerisinde acele kararlar almamalarını istedi. Salt mimari proje yarışmaları ile kente yapılan yatırımların kentin geleceğini ipotek altına aldığını ifade eden Şahin, “Son yıllarda acele kararlar alınarak Bursa’nın geleceği hakkında birçok hatalar yapıldı. Önce planlama yaparak, sabırlı hareket etmeliyiz. Şehir makro düzeyde ele alınmalı. Kent için önemli konular Kent Konseyi’ne taşınmalı” şeklinde konuştu. Bursa’da plansız yapılaşan 1 santimetrekarenin dahi olmamasını istediklerini vurgulayan Şahin, “Başka Bursa yok” diyerek, Bursa’da yaşayan herkesin kaçak ve çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için çaba sarf etmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Şahin, Başkan Altepe’nin mühendis olmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu belirtti.

Şahin, kaçak ve çarpık yapılaşma konusunda Kocaeli’nde uygulanan KUTAS projesinin bir benzeri olan BUTAS’ın (Bursa Uydu Takip Sistemi) acilen hayata geçirilmesini istediklerini dile getirdi. Şahin, yeni stat yapımında da aceleci olunmamasını ve bilimsel araştırmalar sonucunda ulaşım ve planlamanın ele alındıktan sonra bu projenin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, Bursalıların kent yöneticilerine zaman tanımaları konusunda anlayış göstermeleri gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı hem geçmişin hem de geleceğin emaneti olarak gördüklerini dile getirerek, “Bursa önemli bir emanet, Bu emaneti gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde bırakmak çok önemli. Bursa’yı sadece belediye yönetmeyecek. Sizlerle birlikte yöneteceğiz. Belediyeyi Kent Konseyi gibi yöneteceğiz” diye konuştu. Bursa’da kentlilik bilincinin oluşması gerektiğini belirten Altepe, Bursa’da yaşayanlara Bursalıyım dedirtebilmek için çalışmalar yapmak gerektiğini ve kentlilik bilincini oluşturmak için çalışacaklarını vurguladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 50 yılda 17 kat büyüdüğünü belirterek, göçle birlikte artan kaçak yapılaşmayla valilik ve meslek odalarıyla birlikte oluşturacakları sistemle mücadele edeceklerini söyledi.

Kaçak yapılaşma ile yapılan ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a bilgi verdiğini belirten Altepe, “Bursa’da 3900 yıkım yapılmış. Bu büyük rakam. Ancak bu konuda belediyeler vatandaşla karşı karşıya kalıyor. Bu işin tek sorumlusu belediyeymiş gibi görünmesi bu işin çözümünü güçleştiriyor. Kaçak yapılaşma ile mücadelede bir sistem oluşturacağız. Yanlışı bir bütün olarak çözmeliyiz. Bu sistemle Bursa’yı kronik bir sorunundan kurtaracağız” dedi. Aynı zamanda İnşaat Mühendisleri Odası’nın üyesi olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Semih Pala’nın da katıldığı ziyarette, Başkan Altepe, bu dönemde akademik odalarla birlikte çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?