3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaçak yapılaşmaya tabelalı uyarı!

Ruhsatsız binalara göz açtırmayan Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu mahallelere tabelalar dikerek vatandaşları ikaz ediyor.

Son olarak Cumalıkızık Okul Sokak'ta 1. derece doğal sit alanındaki tescilli binaya ilave olarak yapılan inşaatı yıkan Yıldırım Belediyesi, kaçak yapı sahiplerine göz açtırmıyor. Belediye tarafından "Dikkat! Ruhsatsız inşaat, kaçak inşaattır. Kaçak inşaat yapmak suçtur. Arazisini hisseli parsel yapana, arsa gibi satana ve bu araziler üzerine inşaat yapana hapis cezası vardır.

1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren bu bölgede başlayacak tüm kaçak inşaatlar yıkılacaktır. Sıvılaşma oranı yüksek olan bu tarım arazileri binaya elverişli olmadığından depremde çocuklarımıza mezar olabilir. Kaçak inşaat yapmayın, yaptırmayın. Ovamız, gıda, sebze, meyve ambarlarımız olarak yeşil kalsın" yazılı tabelalar dikildi.

Kaçak bina yapmaya yeltenen vatandaşları bir kez daha uyardıklarına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kaçak ve çarpık yapılaşmanın Yıldırım'ın çehresine verdiği zararları hatırlattı. Keskin, "Yıldırım Belediyesi olarak kaçakla olan mücadelemize geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de devam edeceğiz. Kaçak ve çarpık yapılaşmanın Yıldırım'a verdiği zararları anlatan el ilanları, afişler hazırladık ve Yıldırımlı vatandaşlarımıza dağıttık. Kaçak yapı yapan da, kaçak yapıya göz yuman da suçludur. Bu konudaki kararlığımızı bir kez daha ortaya koymak için, kaçak yapının yoğun olduğu mahallelerimize tabelalar diktik" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?