6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kaçak yapıya geçit yok

KAÇAK YAPIYLA SÖZDE DEĞİL SAHADA MÜCADELE

Bursa'da kaçak yapılaşmanın sona ermesi, özellikle de ovada talanın durması için etkin bir mücadele başlatan Büyükşehir Belediyesi, sahadaki denetimlerin artırılması amacıyla 4 yeni denetim aracı daha aldı. Başkan Altepe, kaçak yapılaşmaya göz açtırmamaya kararlı olduklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmanın önlenmesi amacıyla sergilediği kararlı tutumu sürdürüyor. İlk kez bu dönem kaçak yapılaşma ile mücadelede etkin rol alan Büyükşehir Belediyesi, daha etkin denetim yapabilmek için Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 4 yeni denetim aracını daha sahaya sürdü. Mevcut 1 olan ekip sayısını bu sayede 5'e çıkardıklarını ifade eden Başkan Altepe, özellikle ova ve Uludağ eteklerinde kaçak yapılaşmaya göz açtırmayacaklarını kaydetti.

"Anında müdahale çok önemli"

Gelecek nesillere daha sağlıklı bir kent bırakma konusunda kararlı olduklarını bunun içinde çarpık yapılaşmayı engelleyeceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaçak yapılaşmanın anında tespit edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Temeli atılan bir kaçak yapının hemen tespit edilememesi halinde, yıkım kararları çıkarılana kadar meskun hale geldiğini dile getiren Başkan Altepe, "O zaman da yıkım zorlaşıyor. Bu nedenle ekiplerimize takviye yaptık. Kaçak binaları zamanında tespit edip, hemen yıktıracağız. Özellikle ova ve Uludağ konusunda çok hassas davranıyor. Ovada 600 kilogram meyve veren ağaçların kesilerek, bölgenin yapılaşmaya açılması dönemi bitti" diye konuştu.

Özellikle bu dönem Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında koordineli bir çalışma yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Altepe, kaçak yapılaşmadan Bursa'da yaşayan herkesin şikayetçi olduğunu bu nedenle de mücadeleye herkesin katkı vermesi gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 12:47:05
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 13:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?