6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kaçırıp işkence yaptılar

DAĞA KALDIRIP İŞKENCE ETTİKLERİ ŞAHSIN PARASINI GASP ETTİLER

Bursa'da 73 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan bir kişiyi silah zoruyla dağa kaldırıp işkenceyle 600 lirasını gasp ettiği öne sürülen 4 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde oturan 28 yaşındaki F.D., dün akşam saatlerinde eve gelen silahlı 3 arkadaşı tarafından plakasız bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Gürsu ilçesi Dışkaya mevkiindeki ormanlık alana götürülen 73 suçtan sabıkalı F.D., eskiden birlikte hırsızlık yaptıkları iddia edilen arkadaşlarının hışmına uğradı.

İddiaya göre alkol almaya başlayan 75 ayrı suçtan sabıkalı Y.E. (27), 42 suçtan sabıkalı T.G. (27) ve 4 ayrı suçtan kaydı bulunan V.D. (25) tarafından bir ağaca bağlanan F.D., yaklaşık 7 saat boyunca dövüldü. Şüpheliler, F.D.'nin üzerindeki cep telefonu ve cüzdanındaki 600 lirayı gasp etti. Ağır yaralanan F.D.'yi tekrara araca bindiren 3 şahıs, müştekiyi evine bıraktıktan sonra sırra kadem bastı.

Baygın halde evinin önünde yatan F.D., vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören F.D. hastaneden taburcu olur olmaz soluğu Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı'nda aldı. 3 kişinin kendisini feci şekilde dövdüğünü söyleyen F.D., şüphelilerin yakalanmasını istedi.

Bunun üzerine jandarma ekipleri şüphelilerin yakalanması için alarma geçti. Zanlılar eş zamanlı olarak yapılan şok baskınlarla yakalandı. Şüpheliler, F.D. ile daha önceden birlikte hırsızlık yaptıklarını, aralarındaki anlaşmazlık sonrası ayrıldıklarını söyledi.

Bu arada zanlılardan Y.E.'nin yaklaşık 2 yıl önce F.D.'ye ait aracı evinin önünde park halindeyken yaktığı, F.D.'nin de, "Bir gün hesaplaşacağız" sözü üzerine kendisiyle konuşmak üzere buluştuklarını ve küfür etmesi sonucu aralarında kavga çıktığını, F.D.'nin kaçırılması olayına ise kendilerini E.K.'nin azmettirdiğini söyledi. Jandarma tarafından gözaltına alınan E.K. ise olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

"Zorla adam kaçırma, darp ve işkence, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.E., T.G. ve V.D. tutuklanırken, E.K. ise serbest bırakıldı. Şüphelilerin adliye girişinde basın mensuplarına el işareti yapması dikkat çekti.

DAĞA KALDIRIP İŞKENCE ETTİKLERİ ŞAHSIN PARASINI GASP ETTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 14:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?