6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kaçırıp senet imzalattılar

SEVGİLİSİYLE GEZMEK İÇİN ÇIKTI, ADAM KAÇIRIP SENET İMZALATTI

Bursa'da yengesinden kız arkadaşıyla gezme bahanesiyle aldığı otomobille aynı kahvehaneden tanıdığı adamı silah zoruyla dağa kaldırıp 100 bin liralık senet imzalattığı iddia edilen şüpheli, gasp bürosu ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre iki gün önce yengesinden otomobilini isteyen H.G. (31), arkadaşı Z.K. ile buluştuktan sonra tasarladıkları planı uygulamaya koymaya karar verdi. Aynı kahvehaneden tanıdıkları ve maddi durumu iyi olan Y.T.'yi (55) gezme bahanesiyle otomobile alan iki kafadar, bir süre sonra yaşlı adamdan arabanın yakıtı bittiği için benzin parası vermesini istedi.

Gençleri kırmamak için buna razı olan Y.T., birçok akaryakıt istasyonunun geride kaldığını görünce şüphelendi. Köy Hizmetleri'nde şoför olarak çalışan Y.T. nereye gittiklerini sorunca zanlılardan Z.K. gerçek yüzünü gösterdi. Belindeki silahını çıkaran Z.K., yaşlı adamın başına dayadı. Gürsu Dışkaya yamaçlarına çıkardıkları adamı feci şekilde döven şahıslar, 100 bin liralık senet imzalattı.

Ardından Y.T.'nin kredi kartlarını gasp ettiği öne sürülen şüpheliler, yaklaşık 4 saat sonra şehre inmeye karar verdi. Fakat Y.T.'nin beyaz gömleğinin kana bulandığını gören zanlılar, polise yakalanmamak için yaşlı adamın gömleğini çıkarttırıp yaktı. Üzerine bir tişört giydirdikleri adamı en yakın bankamatiğe götüren zanlılar, günlük para verme limitini aşmak için de ilginç bir yöntem geliştirdi. İlk nakit çekimini saat 23.30 sıralarında yapan şüpheliler, yaklaşık 45 dakika sonra ikinci çekimi yaparak yaşlı adamın kredi kartından toplam 7 bin 100 lira aldı.

Paraları kendi aralarında paylaşan şüpheliler, yaşlı adamı polise gitmemesi halinde serbest bırakacaklarını söyleyip evine bıraktı. Yaşlı adam başından geçenleri gözyaşları içinde kızına anlattı. Babasına yapılanlar karşısında öfkelenen genç kız, soluğu poliste aldı.

Şüphelilerin yakalanması için alarma geçen gasp bürosu ekipleri, zanlılardan sabıkalı H.G.'yi Yeşilyayla Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri operasyonla gözaltına aldı. Emniyette susma hakkını kullanan H.G., "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, yağma ve kasten yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildi. Diğer zanlı Z.K.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 13:39:01
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 18:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?