3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kadın gaspçıya 7 yıl 6 ay hapis

Bursa'da güneş gözlüğü ve bone maske takarak evine girdiği akrabasını oyuncak tabancayla gasp etmek isterken, ev sahibinin başına çelik çaydanlıkla vurarak yakaladığı kadın 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "silahlı yağma ve tanınmayacak hale girilerek yağma" suçlarından 15 yıla kadar hapsi istenen A.G., son kez hakim karşısına çıktı. Amacının gasp olmadığını belirten sanık, "Olay günü kayınvalide yerine bir alt katında oturan S.U.'nun zilini çalmışım. Elimde yeğenime aldığım oyuncak tabanca vardı. S.U. silahı görüp bağırmaya başladı. İçeri girip kendisini sakinleştirmek istedim. Ancak dinlemeyerek bana saldırdı" iddiasında bulundu.

Tutuklu yargılanan bayan sanık son sözünde ise mahkemede verdiği ifadesinin doğru olduğunu belirterek, çok pişman olduğunu söyledi. Duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen S.U., gelmedi. Mahkeme, sanık A.G.'yi yağma suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ardından suçun teşebbüste kalması ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle sanığın cezası 7 yıl 6 aya indirildi. Sanığa verilen ceza yakınlarını gözyaşlarına boğdu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 11:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?