6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kadın meclisinde Ören dönemi

KADIN MECLİSİNE YENİ BAŞKAN

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin genel kurulunda, eski başkan Kadriye Sarıbıyık görevini Nihal Ören’e devretti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda yaptığı konuşmada, kadınların toplumsal hayatta daha fazla rol almasında yana olduklarını söyledi. Pala, “Bursa Kent Konseyi bünyesindeki 4 meclis, 25 çalışma grubu ve 6 çalışma ofisiyle Kent Konseyi Türkiye’ye örnek olacak kurumsal yapısını tamamladı. Konsey, bu sayede yeni bir Bursa markası olarak faaliyetlerine devam ediyor” dedi.

Pala, kadın meclisinin, kadınların iş, üretim, siyaset, kültür ve sanatta söz sahibi olabilmeleri, girişimci, araştıran, üreten fertler olmaları hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Kadın meclisi genel kuruluna gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Pala, “Kadın meclisi, uzlaşma ortamında şehrimizin meselelerine çözüm arıyor. Bursa için çalışmalarınızın aynı güzellikle devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Başkan Recep Altepe’nin eşi Hüsniye Altepe’nin de katıldığı genel kurulda, Nihal Ören ve Ayşen Taştekin kadın meclisi başkanlığına aday oldu. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut’un divan başkanlığını yaptığı toplantıda, 96 oy alan Nihal Ören göreve seçildi. Kadriye Sarıbıyık, Nuray Öner, Dilek Üzümcüler, Emine Yurtseven, İlknur Kutucu, Mecbure Altun, Necla Tahmaz, Müjgan Gürkan, Özlem Şenkoyuncu ve Nilgün Göksu da yürütme kurulunu oluşturdu. Başkanlık görevini Nihal Ören’e devreden eski başkan Kadriye Sarıbıyık’a teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

KADIN MECLİSİNE YENİ BAŞKAN
KADIN MECLİSİNE YENİ BAŞKAN
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:08:01
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?