4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kadın sokak timi görevde

Bursa'da Hüseyin Çapkın döneminde kurulan sokak timlerine bayan personeller katıldı.

Şehir merkezinde piyangocu, seyyar satıcı kılığında dolaşacak sivil bayan polisler, hırsızlık, taciz ve kapkaç olaylarına anında müdahale edecek. Bayan sokak timlerinin kentin merkezindeki tatbikatı gerçeği aratmazken, vatandaşlar ekiplere olaylara anında müdahale etmelerinden dolayı teşekkür etti.

Bursa'da Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın döneminde kurulan ve şehir merkezinde bir çok suçu bitirme noktasına gelen sokak timlerinde bayan polis memurları göreve başladı. İstanbul'da da uygulanması hedeflenen sokak timleri Bursa'da suçlulara adeta göz açtırmıyor. Şehir merkezinde görev yapacak bayan polis memurları suçlularla mücadele ederek, halkın yoğun olduğu yerlerde vatandaşları hırsızlık ve çantadan hırsızlıklara karşı bilinçlendirecek.

Kentin en işlek caddelerinde görev yapacak bayan sokak timleri, piyangocu ve seyyar satıcı kılığında suçlulara göz açtırmayacak. Her an suçlunun karşısına çıkarak müdahale edebilecek şekilde eğitilen görevlilerin yaptığı tatbikat ise gerçeği aratmadı. Özel bir firmanın tanıtım standında duran bayan polis memurun, kızlara tacizde bulunarak rahatsızlık veren zanlıyı yakalaması nefes kesti. Stand ile zanlının önünü kesen bayan sokak timi, meslaktaşlarının şahsı yakalamasını sağlayarak beğeni topladı.

Piyangocu kılığında görev yapan bir başka bayan polis ise, kapkaç yaparak kaçmaya çalışan zanlının adeta üzerine atlayarak yakalanmasını sağladı. Bazı vatandaşlar ise yapılan tatbikatı gerçek sanarak şaşkın gözlerle olayları izledi. Kent merkezinde görevlendirilen bayan polis memurlarının sayısının önümüzdeki günlerde artacağı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 12:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?