6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Kadınım' deyip chatte dolandırdı

KENDİSİNİ KIZ DİYE TANITIP, AŞIĞINI 17 BİN TL DOLANDIRDI

Bursa'da chat programı ile kendisini kız olarak tanıtan zanlı, mesajlarla kendisine aşık ettiği şahsı 17 bin TL dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde bir otomotiv şirketinde çalışan 28 yaşındaki M.K, 3 yıl önce cep telefonunda kullanılan bir chat programında 'Gamzenur' nikini kullanan kişiyle tanıştı. Bu kişiyle 3 yıl boyunca sohbet eden M.K., mesajları yazan kız sandığı dolandırıcı Selami U.'ya (25) iki kez bankadan kredi çekerek havale ile toplam 10 bin TL para yolladı.

Geçen hafta tekrar M.K'ya mesajlar geçmeye başlayan dolandırıcı, "Evliydim, boşanmak üzereyim, seninle hayatımı birleştirmek istiyorum. Bana 7 bin lira lazım, avukat için teyzemin oğlu seni arayacak, parayı ona teslim edersin" diye mesaj çekti. Aşkı için bankadan 7 bin TL daha kredi çeken işçi, parayı teslim etmek için buluşma noktasına gitti. M.K., kendini 3 yıldır 'Gamzenur' olarak tanıtan kişiyle buluştuğundan habersiz dolandırıcıya 7 bin lirayı teslim etti. Ertesi gün mesajlar kesilince durumdan şüphelenen M.K, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne giderek şikayetçi oldu. Telefon numarasından yola çıkan polis, dolandırıcı Selami U.'yu yakalayarak gözaltına aldı. Selami U.'nun banka hesaplarını inceleyen polis, hesabında çeşitli illerden yapılmış havalelerle 300 bin TL bulunduğunu tespit etti.

Polis tarafından adliyeye sevk edilen Selami U., tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 13:27:05
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 14:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?