6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kadınlar borcuna daha sadık

KADINLAR BORCUNA DAHA SADIK

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kadınların kredi borçlarını ödeme ve ticari ahlak konusunda daha hassas olduğunu söyledi.

4. Anadolu Girişimci İş Kadınları Zirvesinin son gününde Bursalı iş kadınlarına seslenen Kavaf, kadınların her alanda faal olması gerektiğini belirtti. Anadolu Girişimci İş Kadınları Dernekleri Federasyonu (AGİFED) tarafından Merinos Kültür Merkezi Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen zirvede konuşan Kavaf, ''Kadınlar her zaman toplumun en üretken kesimini oluşturmuştur. Ekonomik kalkınmanın lokomotifi olmuştur. Kadının aile ve toplum içinde güçlenmesi kadın girişimciye yeni fırsatlar doğuracaktır.

Ekonomik büyümenin en önemli bileşenleri kadın girişimciler olacaktır. Ülke kalkınmasında da rekabet gücünün artırılmasında da kadınlar göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Dünyada toplam işlerin üçte ikisini kadınlar yapmasına rağmen gelirin yanlızca onda biri kadınlara gidiyor. Ayrıca dünyadaki kadınların üçte ikisi maalesef okuma yazma bilmiyor. Türkiyede kadınların önündeki engelleri kaldırmak için yaptığımız anayasa değişikliği önemlidir. Ama bu kanuni düzenlemelerin uygulamaya yansıtılması gerek.

Ülkemizde aşılması gereken meseleler var; kadın erkek eşitliğinin hayata geçirilmesini sağlayacak düzenlemelerin önünü açacağız. Kadınlar iş hayatında kendini fazlasıyla gösterecekler. Ticari ahlak yönünden de kadınların hassas olduğu bir gerçek. Kadınlar kredi borçlarını ödemede erkeklerden daha titiz'' dedi.

Kadınların istihdam edilmesini isteyen Anadolu Girişimci İş Kadınları Başkanı Sema Çetinkaya, ''Hedefleri büyük bir ülkeyiz, dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, kadınları ekonomiye katmadan yol kat edemeyiz. İş hayatında kadınların çoğalması çağdaşlığın göstergesidir. Kadınlar yalnızca iş sahasında değil, hayatın bütün alanlarında yer almalılar" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ise, ekonomideki kalkınmanın üretimin artmasına bağlı olduğunu belirterek, üretimin artması içinde kadınların iş hayatındaki yerlerinin güçlenmesi gerektiğini vurguladı. Kadınların birçok alanda faal olmaları için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Altepe, yeniden şekillenen Türkiye'de kadınların da yer almaları gerektğini kaydetti.

Türkiye'nin bugünlere gelmesinde kadınların çok büyük katkıları olduğunu anlatan Vali Şahabettin Harput da, "Kadınlar, iş hayatında sayıları az olmalarına rağmen büyük iyi başarılar elde ediyor. Eğitim, ticaret, sanat, kültür ve diğer bütün sahalarda kadınları görmek istiyoruz. Son anayasa değişikliğiyle kadın, yaşlı ve özürlülere tanınan pozitif ayrımcılık bizleri mutlu etmiştir. Bu değişiklikle kadınları daha faal görmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardın Kavaf'a çini hediye edildi. ''7 iklim 4 bucak'' konulu oturama yoğun programı dolayısıyla katılamayan Bakan Kavaf, kadın girişimcilerin açtığı standları gezdi. Zirveye Bakan Selma Aliye Kavaf'ın yanı sıra AK Parti milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Dilek Yüksel, Binnur Şahinoğlu, Fatoş Gürkan, Safiye Seymen ve Hayrettin Çakmak, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda davetli katıldı.

KADINLAR BORCUNA DAHA SADIK
KADINLAR BORCUNA DAHA SADIK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 14:50:01
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 15:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?