1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kadınlar da kurban keser mi?

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, kadınların kurban kesmelerinde asla bir sakınca, dini bir mahsur bulunmadığını bildirdi.

Gündüz, yaptığı açıklamada, Türk milletinin hayatında da gelenek haline gelmiş uygulamalar bulunduğunu belirterek, bunların aslında pek de dine dayanan uygulamalar olmadığını söyledi.

Kadınların kurban kesemeyeceklerine ilişkin ellerinde dini bir bilgi bulunmadığına dikkati çeken Gündüz, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla hanımlar, bayanlar kurban kesebilirler, ama işte erkeklerin kesmesi gelenek olmuştur, adet olmuştur. Bu konuda çok ısrarcı olmamak da lazım. Yani meseleyi 'sen kesersin, ben keserim'e götürmemek lazım ama gayet net, açıkça söylüyorum; kadınların kurban kesmelerinde asla bir sakınca yoktur, dini bir mahsur yoktur."

Müftü Gündüz, kurban kesmenin zor bir iş olduğunu, güç, kuvvet gerektirebileceğine işaret ederek, " Kurban kesmenin usul ve kaidelerini bilen kadın ya da erkek her kişi kurban kesebilir" dedi.

Bu arada, Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesindeki "Dini Sorular" bölümünde, "Kadın kurban kesebilir mi?" yönündeki soru, "Hayvan kesiminde, bu işlemi yapacak kişinin akıl ve temyiz gücüne sahip, Müslüman olmasının dışında bir şart bulunmamaktadır. Bu şartları taşıyan kişi kadın olsun, erkek olsun kurban kesebilir" şeklinde yanıtlanıyor.


aa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 11:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?