1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kadınlara okuma-yazma kursu

Bursa'da Yerel Gündem 21 tarafından başlatılan projede, Işıktepe, Yavuzselim ve Yunuseli mahallelerindeki kadınlara okuma yazma öğretildi. 

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kursu bitiren kadınlara belgeleri verildi. Törene Tiyatro Sanatçısı Neriman Uğur da katıldı. 

Projeyi Kadın Meclisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Işıktepe, Yavuzselim, Yunuseli Mahalle Muhtarlıkları, Essam Estetik Güzellik Sağlık Merkezi ve Yenişehir Yerel Gündem 21'in desteklediği öğrenildi. 

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, pilot mahalleler olarak seçilen 3 mahalleden toplam bin 366 kişinin eğitimlere katıldığını belirterek, "Programın 1. aşamasında 61 kent arasında anket yapıldı ve kazanan 6 kent için (Bursa, Antalya, Kars, Kütahya, Yalova, Tarsus) başvurular kabul edildi. 

Bursa'dan 1. aşamada 2 proje, 2. aşama kapsamında ise 1 proje olmak üzere toplam 3 proje hibe katkı almaya uygun bulundu. Amacımız Işıktepe, Yavuzselim ve Yunuseli mahallelerinde yaşayan kadınların eğitim seviyelerinin yükseltilmesidir. 

Kursiyerlerimize kısa sürelik eğitim sürecinde kadın sağlığı, aile planlaması ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kadın psikolojisi ve kadınlarda özgüven, çocuklarda görülen bulaşıcı hastalıklar ve saç ve cilt bakımı konularında eğitimler verildi. Çalışmalarımız genişleyerek devam edecek" dedi. 

Daha sonra her mahalleden seçilen üçer temsilci bayana ve projeyi destekleyenlere teşekkür belgesi verildi. Okumayı öğrenen bayanların okudukları şiirler büyük takdir topladı.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 15:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?