3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kadınlara özgüveni öğreteceğim!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sena Kaleli, her 3 kadından birinin etnik kökeni, eğitim durumu ve ekonomik durumu ne olursa olsun şiddet gördüğünü belirterek, kadınlara cesareti ve özgüveni öğreteceklerini vurguladı.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, sabah saatlerinde kadın kolları üyeleriyle birlikte Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kaleli, daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Nilüferli bayanlarla bir araya geldi. Büyük coşkuyla karşılanan Sena Kaleli, bayanlarla tokalaşarak Mevlid Kandili'ni ve kadınlar gününü kutladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, CHP Bursa Milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer, İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in katıldığı etkinlikte, bayanlar '10 Yıl Marşı' ile coştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu toplantıda konuşan Başkan Adayı Sena Kaleli, kadınların her alanda 'biz de varız' demek zorunda olduğunu belirtti. Kadınların artık mücadele etmeyi bilmesi gerektiğini de söyleyen Kaleli, "Mücadele eden kadın, sevimsiz kadın değildir. İlle de onay beklemeyin. Mücadele etmenin farklı yolları vardır. Mücadele etmek için çalışmakta gerekir. Sadece bağırmak veya çağırmak değildir. Hepimiz birbirimizi eleştiriyoruz. Başka partilerdeki kadınları örnek gösteriyoruz. 'Onlar çok çalışıyor' diyoruz. Çalışanların çalışmalarını beğenmeyip eleştiriyoruz" dedi.
Kadınların erkekler için bir güvence olduğunu da dile getiren Kaleli, "Özgürlüğü sağlayanan kadınlar, doğruları zaten yapacaklardır. Hem dünya daha güzel olacaktır. Yaşadığımız alanlar da daha refah olacaktır. Kadınlar ABD'de bir zencinin bugün başkan olmasını sağladıysa, sizler de artık Türkiye'nin zencileri kadınları biryerlere getirmek zorundasınız" diye konuştu.

En az 3 kadından birinin etnik kökeni, eğitim durumu ve ekonomik durumu ne olursa olsun şiddet gördüğünü vurgulayan Kaleli, "Çalıştıkları yerlerde de psikolojik baskı görüyorlar. Biz kadınlarımıza cesareti de özgüveni de öğreteceğiz. Kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak eğitim merkezlerini oluşturacağız. Korkmayın, ertelemeyin, ötelemeyin, üşenmeyin kadınlar. Biz Bursa'yız, biz kadınız, biz başaracağız" şeklinde konuştu.

Etkinliğin ardından Hamitler Mahallesi'ndeki bir seçim bürosu açılışına da katılan Sena Kaleli, daha sonra 1997 yılında şehit olan Serdar Aşkın'ın evini ziyaret etti. Şehit annesi Emire Aşkın tarafından karşılanan partililer, aileye moral verdi.
Hızını kesmeden çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Destan Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Yıldırımlı bayanlarla buluştu. Bayanlarla birlikte 10. Yıl Marşı ile eğlenerek kadınlar gününü kutlayan Kaleli, kadınların sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 20:07:18
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 20:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?