3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kadınlardan şemsiyeli saldırıya destek

Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismar suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez'e duruşma çıkışında şemsiye ve yumurtayla saldırdıkları için 2 arkadaşlarının gözaltını alınması üzerine adliye önünde toplanan kadınlar, "Kadınlar Üzmez'i şemsiyeyle hakladı" şeklinde slogan attı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel taciz suçlamasıyla yargılanan Hüseyin Üzmez, bugünkü duruşmanın bitiminde adliyeden ayrılırken saldırıya uğradı. Kendilerini Bursa Kadın Platformu olarak nitelendiren bir grubun şemsiye ve yumurtalı saldırısına maruz kalan Üzmez'i polis kurtardı. Yaşanan arbedede, polis Üzmez'e saldırdıkları iddia edilen Nergis Ş. ve Pınar K.'yi gözaltına aldı.

Arkadaşlarının gözaltını alınmasını protesto etmek için Adalet Sarayı önünde toplanan kadınlar, pankart açarak eylem yaptı. Yazar Üzmez'in tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Halkevci Kadınlar adına açıklama yapan Asiye Çil, olaylar sırasında kendisinin de polis tarafından gözaltına alındığını ifade ederek, "Bizler Üzmez ve Üzmez gibilerinin bu ülkede elini kolunu sallaya sallaya dolaşmalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Grup, polisin geniş güvenlik tedbirleri altında, "Kadınlar Üzmez'i şemsiye ile hakladı" şeklinde slogan attı.

Saldırıdan sonra gözaltına alınan 2 kadın, savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?