3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kadınların kavgası mezar açtırttı!

Bursa'da 3 yıl önce ölen adamın iki eşi arasındaki çocuk kavgası mezar açtırdı. Trafik kazasında ölen adamın mezarı, çocuğun babası olup olmadığının tespiti için tekrar kazıldı.

Edinilen bilgiye göre, iki evlilik yapan 3 çocuk babası Nusret O., 3 yıl önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Eşinin ölümünün ardından veraset ilamı çıkarmaya giden E.O., kocasının ilk evliliğinden 2 değil de 3 çocuğu olduğunu öğrenince şoke oldu.

Son çocuğun eşine ait olmadığını ve mirastan men edilmesi gerektiğini iddia eden E.O., üvey çocukları A.O. (23), F.O. (21) ve kendi çocuğu Y.O. (9) ile birlikte kocasının ilk eşi N.Y. ve 12 yaşındaki İ.O. hakkında "mezhebin reddi" davası açtı.

Davaya bakan 1. Aile Mahkemesi, ilk önce kabullenilmeyen İ.O.'nun haklarının korunması için bir vasi tayin etti. Ardından mahkeme taraflar arasındaki ihtilafın giderilmesi için babalık testi yapılmasına karar verdi.

4 Haziran 2006'da ölen adamın mezarı, DNA testi yeniden açıldı. 1. Aile Mahkemesi hakimi, Adli Tıp Kurumu görevlileri davacı avukatı Nazargül Bulut, davalı vekili Sinan Doğan ile birlikte Hamitler Mezarlığı'na fethi kabre gitti. 3 yıl önce ölen adamın mezarı mirasta ayrılığa sebep olan küçük çocuk yüzünden kazıldı. Görevliler tarafından kazılan mezardan alınan materyaller, babalık testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ölen Nusret O.'nun evi ve emekli ikramiyesinin olduğu öğrenildi. Davalı anne N.Y. ve 12 yaşındaki oğlu İ.O.'dan da kan örnekleri alınarak numuneleri İstanbul Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na gönderildi. Rapora göre İ.O.'nun ölen adamın oğlu olup olmadığı belirlenecek. Ve ölen Nusret O.'nun mirası, adli tıp raporuna göre dağıtılacak.

"ÇOCUK BABASINA SORMADAN NUFÜSU TESCİL EDİLMİŞTİR"
Davacı avukatı Ali Rüştü Olgun, müteveffa Nusret O.'nun 4 Haziran 2006'da öldüğünü, ilk eşinden olduğu iddia edilen çocuğun ise müteveffanın ölümünden 5 ay öncesinde Nüfus Müdürlüğü'ne tescil edildiğini ifade ederek, "Olay müteveffanın ikinci eşi ve çocuklarının veraset ilamı çıkarılması üzerine ortaya çıktı. Durumun düzeltilmesi için dava açtık. 3 yılın sorunda mahkeme çocuğun gerçek babasının tespiti için DNA testi yapılmasına karar verdi. Mezarı tekrar açılarak babalık testi için materyaller alındı.

Müteveffanın bir evi emekli ikramiyesi, bağlanacak maaşı var. Önemli olan mal miktarından ziyade bir çocuğun babasına sorulmadan nüfusa tescil edilmesidir. Çocuk, müteveffanın haberi olmadan nüfusa tescil edilmiştir. Bu büyük hatanın düzeltilmesini istiyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?