3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kadınların korkulu rüyası menopoz

KADINLARIN KORKLU RÜYASI MENOPOZ

Kadınların ömrünün üçte birinin menopoz dönemiyle geçtiğine dikkat çeken Kadın Doğum Bölümü doktoru Op. Dr. Ahmet Yılmaz, menopozun kadınlığın sonu olmadığını söyledi.

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Doktoru Ahmet Yılmaz, menopoza girme yaşının dünyanın birçok ülkesinde değişmediğini ve ortalama olarak 45-55 yaş civarında seyrettiğini belirtti. Kadınlarda 40 yaş öncesi girilen menopoz döneminin erken menopoz olarak adlandırıldığını dile getiren Yılmaz, menopoz döneminde 40 yaşından sonra yumurtlamanın azalmasına bağlı olarak düzensiz adet kanamaları, ateş basma ve termeler, psikolojik değişikliklerin ortaya çıktığını belirtti.

“Menopozda oluşan bazı hormonal değişiklikler kadını olumsuz etkiler ve bu durum pek çok hastalığın ortaya çıkmasına ve ayrıca hayat kalitesinin azalmasına sebep olur” diyen Yılmaz, menopoz sürecinde ruhi problemlerin arttığına dair genel bir kanaat olmasına rağmen, yapılan araştırmalarda bu konuda kesin bir fikre varılmadığını dile getirdi. Yılmaz, menopoz döneminde depresyonun daha sık görüldüğü inancının yanlış olduğunu, menopoz tedavisinde kalsiyum takviyesi yapılması gerektiğinini vurguladı.

Yılmaz, “Menopozda günde 800 mg kalsiyum alınmalı. Güneşin az olduğu günlerde ve kışın gün içinde 400 mg’lik D vitamini takviyesi alınmalı” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 12:39:01
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 13:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve IP: 78.175.200.xxx Tarih : 15.05.2011 01:17:50

süpersiniz hocam............