4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kadıyayla'da atlı safari keyfi

Bursa'nın yaz aylarında en çok ilgi gören turizm bölgesi Uludağ'a teleferik ile çıkanlar Kadıyayla'da atlı safari keyfi yaşıyor.

Bursa'dan yaz ayı başında Kadıyayla'ya çıkarılan 5 binek atı, hava almak için Kadıyayla istasyonunda inen ziyaretçileri bekliyor. "Atla tur" sloganı ile ziyaretçileri safariye davet eden Arif Turan, önce müşterilerine ata nasıl binileceğini anlatıyor. Bayan müşterileri eşi, erkek müşterileri ise kendisi atların yularını tutarak yola çıkartan Turan, 500 metrelik parkurda müşterilerini atla gezdiriyor.

Bazı tecrübeli müşteriler ise kendileri atın yularını ellerine alarak turu tamamlıyor. Bir tarafta teleferik manzarası, diğer tarafta Uluabat gölü ile Bursa'nın çıplak gözle seyredilebildiği Kadıyayla, ziyaretçilerin nefes almasını sağlıyor. Kadıyayla'da mola veren ziyaretçiler, yeni bakımı yapılan teleferik işletmesinde klimalı ve temiz hizmetten mutlu olduklarını, ancak ara istasyonda bir çay ve tost satışı yapan yer bulunmamasını eksikliklik olarak görüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kadıyayla istasyonunda şu anda boş duran kapalı mekanda çay ve tost servisi yapmasını isteyen vatandaşlar, bu hizmet ile Kadıyayla'nın daha da hareketleneceğini belirtiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?