3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kahraman dalgıç dalgalara aldırmadı

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Eğerce sahilinde dev dalgalara rağmen hafta sonu denize giren 7 genç, boğulma tehlikesi atlattı. Denizde boğulmak üzereyken çırpınan 25 yaşındaki bir genç ise, tesadüfen sahilde bulunan bir dalgıç tarafından son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, her yaz 15-20 kişinin boğularak hayatını kaybettiği Eğerce sahilinde, hafta sonu jandarmanın megafonla yaptığı uyarılara rağmen denize açılan 7 kişi boğulma tehlikesi atlattı. Boğulma tehlikesi atlatan 2 kişiyi, vatani görevini jandarma dalgıç olarak yapan 42 yaşındaki Fahrettin Turgut kurtardı. 2 çocuk babası çiftçi Turgut, son olarak akşam saatlerinde denize giren 25 yaşındaki genci suda çırpınırken gördü. Kayaların yanında kuvvetli dalgalarla boğuşan genç için denize atlayan
Turgut, can simidi atıp dalgalardan kurtardığı genci sahile ulaştırdı.

Genç ise kendisini kurtaran Turgut'un önce elini öptü, daha sonra sahilde kendisini endişeli gözlerle bekleyen annesine sarıldı. Fahrettin Turgut, jandarmanın ikazına rağmen vatandaşların denize girdiğini belirterek, "Biz de bu yörenin insanı olarak tatilcileri uyarıyoruz. Ama ikazlara aldırış etmiyorlar. Tesadüfen genci görüp kurtardım. Bugün kurtardığım ikinci kişi. Vatani görevimi dalgıç olarak yaptığım için tecrübeliyim" dedi.
Sahildeki vatandaşlar, kurtarma çalışmasını meraklı gözlerle izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 19:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?