6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kahraman itfaiyeciye ödül

KAHRAMAN İTFAİYECİYE ÖDÜL

İtfaiye Teşkilatı'nın 87. kuruluş yıl dönümü, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan programla kutlandı. Mayıs ayında Veysel Karani Mahallesi'ndeki fabrika yangınında çatıdan düşerek ağır yaralanan ve hayata dönen itfaiyeci Hüseyin Çil de Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Refik Yılmaz tarafından plaketle ödüllendirildi.

Her yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında yapılan kutlamalar, bu yıl da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından itfaiye araçlarının sirenlerini çalarak şehir turu atmalarıyla devam eden program, Kent Meydanı önünde yapılan törenlerle sürdü.

PERSONEL SAYISI ARTIRILDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Kent Meydanı önünde yapılan törende, İtfaiye Teşkilatı'nın 87 yıllık geçmişini anlattı. Konuşmasında teşkilatın çalışmalarından da bahseden Doğan, 24 yıldır itfaiye eri alımı yapılamayan Büyükşehir Belediyesi'nde personel sayısının bu yıl yapılan çalışmayla 177'den 253'e çıkarıldığını söyledi.

İtfaiyecilerin zor şartlarla özveriyle çalıştıklarını anlatan Doğan, çalışmaları kapsamında personelin ve halkın eğitimine çok önem verdiklerini belirterek, son 6 yılda 160 bin kişiye yangın ve afetlerle ilgili konularda eğitim verildiğine dikkat çekti. Halen 14 istasyonda, 56 araç ve 253 personelle görev yaptıklarını anlatan Doğan, kısa süre sonra yeni itfaiye araçlarının alınacağını da müjdeleyerek planlı, programlı ve disiplinli çalışmalarla başarının sağlandığını vurguladı.

Küçük Sanayi ve Mudanya itfaiye hizmet binalarının inşaatlarının sürdüğünü anlatan Doğan, Mudanya hizmet binasının 150 gün sonra, Küçük Sanayi hizmet binasının da Kasım ayında tamamlanmasını beklediklerini ve ardından proje çalışmaları süren Kestel hizmet binasının da temelinin atılacağını dile getirdi.

 İTFAİYECİ CAN KURTARMAK İÇİN CANINI VERİR"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ise itfaiyecilerin yaşadıkları zorluklara değindi. Şenocak, itfaiyecilerin görevlerini kahramanca yaptıklarını söyleyerek, "Bursa'da yangınların yaşanmaması için tedbirlerimizi almalıyız. Bugün personel sayısı 177'den 253'e çıkan itfaiye teşkilatının daha da güçlenmesi ve donanım sağlanması için çalışıyoruz. Bursalı hemşehrilerimiz rahat uyusun. İtfaiyeci, başkasının canını kurtarmak için canını verendir. Bugüne kadar gösterdiğiniz

gayretlerden dolayı tüm itfaiyecileri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Şenocak, kentte tüm tedbirlerin alındığına işaret etti.

KAHRAMAN İTFAİYECİYE PLAKET

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz, 28 Mayıs 2010 tarihinde Veysel Karani Mahallesi'nde çıkan yangına müdahale ettiği sırada yaralanan itfaiyeci Hüseyin Çil'e canı pahasına görevini kahramanca yerine getirmesinden dolayı plaket verdi. Yılmaz, mesleğini yaparken fedakarlık örneği sergileyen ve kahramanca cesaretini ortaya koyan Çil'i tebrik etti.

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler'in de katıldığı tören, itfaiye teşkilatının sahip olduğu modern araçların tanıtımı ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

İtfaiye Haftası sebebiyle vatandaşlara, yangın ve afetlere karşı alınacak önlemler ve teşkilatın çalışmalarını anlatan broşürler de dağıtıldı.

KAHRAMAN İTFAİYECİYE ÖDÜL
KAHRAMAN İTFAİYECİYE ÖDÜL
KAHRAMAN İTFAİYECİYE ÖDÜL
KAHRAMAN İTFAİYECİYE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 12:28:04
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 12:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?