2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kahraman siyasete soyundu

KAHRAMAN SİYASETE SOYUNDU

Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Kahraman, siyasete soyunmasındaki en büyük faktörün son zamanlarda hukuk alanında yaşanan tutuklama ve gözaltılar olduğunu söyledi.

İki dönemdir baro başkanlığı görevini yürüten Zeki Kahraman, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Makamında son kez basın mensuplarını ağırlayan Kahraman, "Hukuk alanındaki garabetlerin yerleşmesinden duyduğum rahatsızlığı sizlere defalarca belirttim. Yıllardır hukuk içinde verdiğimiz bu mücadelede zaman zaman sonuç alabildik. Zaman zaman Türk halkına önderlik yapmaya çalıştık. Onların korkularından arınmaları için elimizden gelen desteği cesurca verdik. Ama zamanla gördük ki, bu yeterli değil. İktidar tarafından topluma son zamanda yaşatılanlar biz hukukçuları oldukça derinden yaraladı. Ben Zeki Kahraman olarak, hukuk alanında verdiğim mücadeleyi, hukukçu kimliği ve hassasiyetiyle siyasette de vermek gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bursa kamuoyunun kendisini desteklediğini belirterek, "Bursalıların, siyaset gözetmeksizin bana sahip çıkacaklarını biliyorum. Ümit ediyorum ki, baro başkanı olarak, hukukçu olarak, Bursa'ya yapmaya çalıştığım katkıları, fırsat verilirse siyaseten de bir üst kademede hep birlikte yapacağımızı düşünüyorum. Bütün Bursa'yı, Bursa halkını seviyorum. Bize katkı sunan, sunmayan, eleştiren, yanımızda olan herkese tekrar tekrar teşekkür ederek baro başkanlığı görevinden ayrılıyorum" diye konuştu.

Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde son zamanlarda yaşananlar ve bugün hala açıklanamayan gözaltılar, tutuklamaların siyaseten çözülmesi gerekir. Bugünkü siyasi iradenin Türkiye'nin hukuk meselesini çözmekle ilgili bir kaygısının olmadığını düşünüyorum. Halkla kucaklaşmış bir CHP'nin, açıkçası Türkiye'de yaşanan bu hukuksuzluğa son verebileceği düşüncesindeyim. CHP'de siyaset yapmaya karar verdim. Bu benim yıllardır benimsediğim siyasi anlayış, düşünce ve hayat tarzımla ilgiliydi. Bunun bir başka yerde olması söz konusu olamazdı. Cumhuriyet'n kurucusu olan partide siyaset yapmak bence en doğrusu olacaktı. Ben siyaset yapmaya karar verdiğim gün, zaten baro başkanlığını bırakacaktım".

Kahraman'ın istifasıyla boşalan göreve başkan yardımcısı Avukat Şerafettin İrmiş getirilecek. Fakat avukatların en kısa sürede yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitmesi gerekiyor.

KAHRAMAN SİYASETE SOYUNDU
KAHRAMAN SİYASETE SOYUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 14:38:02
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 01:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?