6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kaleli 'Bursa için' sahaya indi

SENA KALELİ 'BURSA İÇİN' SAHAYA İNDİ

Bursalıların demokratik ve hukuki haklarını kullanabilmesi, taleplerini özgürce ortaya koyabilmesi gerektiğini söyleyen Sena Kaleli, vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini sağlamak maksadıyla kurduğu 'Bursa İçin Derneği'ni tanıttı.

Sena Kaleli tarafından altyıpısı hazırlanan ve kısa adı 'Bursa İçin' olan 'Bursa İçin Ortak Düşünce ve Toplumsal Katılım Derneği', Millet Mahallesi'ndeki bir kahvehanede düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Kaleli, saha projeleri üretmeyi amaçladıklarını, bu yüzden toplantıyı bir kahvehanede düzenlediklerini belirtti. Bursa sevdasıyla çıktığı yolda toplumsal bir hareket başlatmayı hedeflediğini vurgulayan Kaleli, "Bursa, tarihi, kültürel, turistik ve sınai anlamda Türkiye'nin göz bebeğidir. Bu farklılığı unutmadan ülke genelinde önemli hedefler olmalıdır. Bu fikirler ışığında son 8 aydır sözde değil, fikirlerle sahada yapılacak çalışmaları birleştirecek bir mekanizmanın altyapısını tamamladık. Mahalleleri, köyleri gezerek insanların beklentilerini öğrendik. Yüzlerce insanla görüştük. Farklı kesimlerden insanları toplayarak çalışmalarımızı anlattık. Onları derneğin kurucu üyeliğine davet etti. Onlar da sağolsun kabul etti" dedi.

Kaleli, halkın demokratik ve hukuksi haklarını kullanabilmesini hedeflediklerini dile getirdi. Vatandaşların taleplerini hür bir şekilde ortaya koyabilmesi gerektiğini vurgulayan Kaleli, "Dernek olarak halkımızın her platformda söz sahibi olabilmesini, yaşadığı yere sahip çıkmasını, sorumluluk sahibi olmasını istiyoruz. Yerelde demokratik katılımı yaygınlaştırmayı, halkın çok ortaklı yönetim anlayışını benimsemesini, hayat kalitesinin artırılmasını, barınma, ulaşım ve kentin planlamasını birlikte sağlamayı amaçladık. Bu amaçlara ulaşmak için sahada aktif çalışacağız. Artık durumdan vazife çıkarmalıyız. Rahatlık sınırlarımızı zorlamalıyız. Toplumumuzu kış uykusundan uyandırmalı, onlara haklarını hatırlatmalıyız" diye konuştu.

SENA KALELİ 'BURSA İÇİN' SAHAYA İNDİ
SENA KALELİ 'BURSA İÇİN' SAHAYA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 13:06:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 20:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?