3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaleli en büyük projesini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sena Kaleli, göreve geldiklerinde önceliği ihmal edilmiş bölgelere vereceklerini belirterek, en büyük projesinin Bursa'yı vatandaşlarla birlikte yönetmek olduğunu söyledi.

Seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, bir meclis üyesi adayının seçim bürosunun açılışına katıldı. Çok sayıda partilinin de katıldığı açılışa, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Bahattin Kuşoğlu da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kaleli ise Bursa'daki eksiklikleri ve eşitsizlikleri gidermek için göreve talip olduklarını söyledi. Bursa'da doğu-batı, alt-üst diye bir ayrımın olduğunu kaydeden Kaleli, proje bazlı yönetim anlayışını bıraktırmak için göreve gelmek istediklerini belirtti.

Bursa'nın bazı bölgelerinde projeler için yıkımların gerçekleştirildiğini, herkesin rızası alınmadığı için de hukuki süreçlerin başladığını hatırlatan Kaleli, "Projeler hala 'evleri yıkacağız, yollar yapacağız, kentsel dönüşüm sağlayacağız' diye Bursalılar'a sunuluyor. Bu anlayışı terk edip, birinci önceliği ihmal edilmiş bölgelerdeki kentsel refaha ayırıyoruz. Önce imar planlaması sağlayacak çözümler, sıkıntıları çözecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Gittiğim her yerde 'projeleriniz nedir?' diye soruluyor. Bizim en büyük projemiz, Bursa'yı sizlerle birlikte yönetmektir. Eksik olan planlamaları sizlerle birlikte yapmaktır. 'Biz yıkacağız, biz yapacağız' demek istemiyoruz" dedi.

Milletvekili Demirel de Bursa'nın işsizlikle karşı karşıya kaldığını ileri sürerek, işsizliğin bir sebebinin de krizi görmezden gelmek olduğunu kaydetti. Önümüzdeki günlerde meclise bir kanun teklifi sunacağını da açıklayan Demirel, "Bu teklif, yerel ve genel seçimlerde Adalet Bakanı'nın seçimler olmadan görevinden istifa etmesiyle ilgilidir. Adalet nedir? Herkese eşit gözle bakmaktır. Bu yüzden seçimlerden önce Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanı görevlerinden ayrılmalıdır. Tarafsız insanlara bırakılmalıdır ki seçimle ilgili şaibeler oluşmasın. Adalet Bakanı tarafsız olmalıdır. Ama çıkıyor sandalyeye ve 'Hükümetle uyum içerisinde çalışacak bir yönetime oy verin' diyor. Savunma Bakanı ve Kırıkkale Milletvekili de aynı şeyleri söylemedi mi?" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan adayı Kaleli, başkan adayı Kuşoğlu ile birlikte Fidyekızık'taki bir eve giderek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Elektriği, suyu verilen bir yere belediyenin hizmeti de götürmek zorunda olduğunu anlatan Kaleli, mahalle halkından destek istedi

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 12:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?