4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Kaleli Kentler' Bursa'da buluştu

KALELİ KENTLERİN BAŞKANLARI BURSA’DA BULUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 19. Dünya Kaleli Kentler Birliği Bursa Buluşması, 7 ülkeden yaklaşık 400 davetlinin katılımıyla dün akşam yapılan resepsiyonla başladı.

Dünyadaki kaleli şehirlerin sürdürülebilir kalkınması için projeler üretme hedefiyle 1989 yılında kurulan birliğin Bursa buluşmasına, Avrupa Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Braiad Smisht’in yanı sıra İngiltere’den Chester, Slovenya’dan Piran, Malta’dan Valette, Rusya’dan St. Petersburg, İtalya’dan Verona, İspanya’dan Barcelona ve Hollanda’dan Denbosh gibi dünyanın önemli tarihi kentlerin başkanları katıldı. Türkiye Tarihi Kentler Birliği’nin üye şehirlerin belediye başkanları, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar’ın da katıldığı açılış resepsiyonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediyesi ile birlikte dünya tarihinin ortak mirasını geleceğe taşıyacak projelerin görüşüleceği bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

"BURSA KALELİ KENTLERİN LABORATUARI"

 

Bursa’nın kaleli kentlerle ilgili çalışmalarda laboratuar konumunda olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Tarihi mirasın yaşatılması konusunda Bursa’da son 5 yılda en güzel çalışmalara imza atıldı. Binlerce yıl medeniyetlere ev sahipliği yapan Bursa’nın görkemli tarihinin ışığında dünyadaki tarihi mirasın yaşatılacağı çalışmaların üretilecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, güzel anılarla dolu olmasını dilediği 19. Dünya Kaleli Kentler Birliği Bursa Buluşması’nın dünyadaki tarihi mirasın yaşatıldığı çalışmaların üretildiği bir etkinlik olmasını diledi.

19. Dünya Kaleli Kentler Birliği Bursa Buluşması yarın açılış konuşmalarının yapılacağı Tayyare Kültür Merkezi’ndeki oturum ve tarihi yerlerin gezileceği etkinliklerle 11 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

KALELİ KENTLERİN BAŞKANLARI BURSA’DA BULUŞTU
KALELİ KENTLERİN BAŞKANLARI BURSA’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 11:09:00
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 11:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?