3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaleli piyano dinletisine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Pembe Çarşı'da Bursa Flarmoni Derneği'ni ziyaret ederek, piyano eserlerini dinledi.

Dinletinin ardından konuşan Bursa Flarmoni Dernek Başkanı ve eski Bursa Büyükşehir Belediye başkanlarından olan Erdem Saker, "Bu dinleti bana yıllardır içimi deşen bir hayalimi hatırlattı. Yıllar önce Amerikalı bir aile beni Nevada'da bir dinletiye götürmüştü. Bana gittiğimiz yerin bir taş ocağı olduğunu söylediler. 10 bin kişilik bir yerdi ve gerçekten de çok güzel bir yerdi. Demirtaş'ta da kullanılmayan taş ocağı benim gözümde öyle canlandı. Gerçekten çok güzel olur. Buradan adaylarımıza bunu duyurmak istedim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli ise kültür ve sanatın birleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Resim yapmaya, müziğe, kültüre çok önem veren ve bunları iyi yapan bir çok gencimizin yetenekleri ne yazık ki ortaya çıkartılamıyor. Ülkenin her yerinde plansızlık egemen. Çocuklarımızın mesleki yetenekleri veya sanat yetenekleri sağlanamadığı için bugün insanlarımız işsiz gezmektedir. Sanata, müziğe, mesleki eğitime ilköğretimden başlanması gerekiyor ki büyüdüklerinde işsiz kalmasınlar. Sokak çocuklarının arasında iyi ve yetenekli insan olmaya aday çocuklar da var. Bunları da kazanmalıyız. Kentsel dönüşümler mekansal değişikler olarak kalıyor. Kültür, sanat gibi şeyler şehire ruh getirecek şekilde yapılamıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 10:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?