4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaleli'den ARSİAD'a ziyaret

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Artvin Sanayici İşadamları Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği (ARSİAD)'ı ziyaret ederek, onların sıkıntılarını dinledi.


Dernek binasında yapılan toplantıya CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli ve çok sayıda partili katıldı. Bursa ile ilgili meseleleri anlatan Kaleli, ARSİAD ile kendi fikirlerinin aynı olduğunu söyledi. Bursa'da birçok sıkıntının olduğunu söyleyen Kaleli, "Burada deprem çok önemli. Bursa'nın bir risk haritası yok. Biz hiçbir vatandaştan ücret talep etmeden, bir risk haritası oluşturacağız. Gerekirse belediye teminatlar vererek, vatandaşa kredi kullanma kolaylığı sağlanacak. Kaçak yapının önüne geçilmesi için dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz arsa temin edeceğiz. Şehrin mimarisine uygun binalar yapılmasını sağlayacağız. Bursa bir turizm şehridir. Bu sebeple hanlar bölgesini çok daha cazip hale getirmeyi planlıyoruz. 24 saat yaşayan bir tarihi alan olması lazım. Hem sosyal, hem kültürel alanlar yaparak gençleri de buralara dahil etmek istiyoruz. Bunu yaparken Bursa'nın değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bursa'ya özgü ürünleri hem Bursalı, hem de dışardan gelen vatandaşlarımızın bilmesini sağlayacağız. Bursa, turizm yanında sanayi ve kültür mimari düzenliğiyle Türkiye'nin sayılı şehirlerinden biri. Ancak insanların kalmasını sağlayacak yerler maalesef çok az. Biz Bursa'da tarihi eserlerimizi de koruyarak, Bursa'yı daha yaşanır bir kent haline getireceğiz. Bu yönüyle ARSİAD'ın hazırladığı projeler bizim fikirlerimizi yansıtmaktadır" diye konuştu.


BÜYÜKŞEHİR'E NİLÜFER'İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Nilüfer Belediyesi'ni çalışmalarından dolayı takdir eden Kaleli, büyükşehirde yapacakları hizmet için Nilüfer'i örnek göstererek, "Bursa'nın sağlık gelişimi yönünden bazı engellerin ortadan kaldırılarak, örnek bir kent olması gerekir. Bu anlamda Nilüfer'de sadece böyle bir çalışma var. Hastalarımızın sağlık takipleri, tansiyon ve şeker ölçümleri yapılıyor ve bunlar tamamen kontrol altına alınıyor. Biz Bursa'nın var olan kent birlik sistemini aktif hale getirerek, yaşlılarımızı evlerinde takip etme fırsatı olcak. 10 bin kadınımızı sosyal güvence envanteri oluşturarak, onlara iş imkanı sağlayacağız. Onların ürettiği ürünleri evlerinde pazarlamalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.


ULUDAĞ'A YENİ YOL
Uludağ'a vatandaşların çıkarken özellikle kış aylarında zorluk çektiğini ifade eden Kaleli, "Uludağın ulaşımını dağ yollarını genişleterek değil, Otosansit'in arkasından teleferiğin yeni bir sistemle yapılmasını sağlayarak, Uludağ'a yeni bir ulaşım sistemi getireceğiz. Bunu da oradaki bitki örtüsüne zarar vermeden yapmaya çalışacağız. Sadece Uludağ değil, Bursa'nın tarihini ve inanç turizmini de canlandırmayı planlıyoruz" dedi

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 11:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?