3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaleli'den çökertme şov

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, gördükleri tedavi sayesinde meme kanserinden kurtulan kadınlarla bir araya gelerek, karşılıklı çökertme oyunu oynayıp onlara moral verdi.

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin ile birlikte Bağlarbaşı Mahallesi'ni ziyaret etti. Dükkanlara tek tek giren Kaleli, esnafın sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlarla sohbet eden Kaleli, yerel seçimler için mahalle sakinlerinden destek istedi.
Daha sonra bir sağlık merkezi tarafından 'Tıp Bayramı' dolayısıyla Altınceylan'da düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Adayı Kaleli, göğüs kanserine yakalanıp gördükleri tedavi sayesinde kurtulan bayanla ve yakınlarıyla bir araya geldi. Tıp merkezi tarafından hazırlanan pastayı kadınlarla kesen Kaleli, ardından sahneye çıkarak 'Çökertme Türküsü' eşliğinde oynadı. Performansıyla büyük alkış alan Kaleli, etkinliğe katılan bayanlarla karşılıklı göbek attı.

Eğlencenin ardından kadınlara seslenen Kaleli, kendisinin de meme kanserini atlattığını belirtti. Ameliyat olup, radyoterapi gördüğünü ifade eden Kaleli, hiç umudunu yitirmediğini, iradenin her gücü yeneceğini dile getirdi. Bu hastalığa yakalanan genç kızları gördükçe kendini şanslı addettiğini kaydeden Kaleli, "Hem emin ellerdeydim. Hem erken teşhis olmuştum. Hem de yaşım kemale ermişti. Gencecik kızlar yine de umutluydu, cesurdu, kararlıydı ve birçoğu kanseri yeniyordu. Birçoğunun yanında eşleri de yakınları da yoktu. Tedavi sırasında kadınların yanında genelde kimse yoktu, erkeklerin yanında ise hep bir kadın vardı. O zaman kadınlara 'Helal olsun. Ne kadar güçlüler, ne kadar hayata tutunabilen yapıdalar' dedim. Kadınlara o zaman çok saygı duydum. Erken teşhis çok önemli. Bir şekilde kadınlarımızı bu konuda aydınlatmanın yolunu bulmalıyız" dedi.

Kadınların içerisindeki girişim duygusunu harekete geçirmek gerektiğini vurgulayan Kaleli, "Bursa aslında bir turizm şehridir. Hem sanayi, hem tarım, hem de turizm şehridir. Bursa'nın üniversite ile işbirliğine ihtiyacı var. Böylelikle hem tarımı, hem turizmi canlandıracağız. Turizm bir hizmet sektörüdür. Kadınlar da evlerde yaptığı hizmetin alasını turizm için yapabilir. İçinizde olan girişimcilik dürtüsünü harekete geçirmek istiyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 11:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?