3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaleli'den toptan mazot alımı önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, ziyaret ettiği Ziraat Odası Bursa Şubesi'nde tüm Bursa köylerinde topluca mazot alımı yapılarak çok ucuza mal edilebileceğini söyledi.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Hurriyet Mahallesi'ni ziyaret etti. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in de destek vermek amacıyla katıldığı gezide, özellikle bayanlardan büyük ilgi gördü. Parkta oturan vatandaşlarla da sohbet eden Kaleli, dükkanlara tek tek uğrayarak esnaftan seçimler için destek istedi. Kıraathanelere de girerek mahalle halkıyla toklaşan Kaleli, Bursa'da değişim zamanı geldiğini belirterek, şehri kadın eliyle değiştireceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, daha sonra Ziraat Odası Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Demirel, Milletvekili Kemal Demirel, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin'in de hazır bulunduğu ziyarette, tarımın son durumu ele alındı. Milletvekilleri ile başkan adayları, oda yöneticilerinin ve köylülerin dertlerini dikkatle dinleyerek bol bol not aldı. En çok tarımın durumuna üzüldüklerini ifade eden Onur Öymen, "Çünkü tarım çökerse esnaf çöküyor. Esnaf çökerse ekonomi çöküyor. Gidip her tarafta esnafa ulaşıyoruz. Birçoğu siftah yapamadığını söylüyor. 'Niye?' dediğimizde ise 'Çiftçide para yok, kim bizden alacak?' diyorlar. Millet, Mehdi Eker o hatayı yaptı, bürokrasi orada hata yaptı, tarım müdürü öyle yapacağına böyle yaptı zannediyor. Yok kardeşim, bilinçli olarak tarımı batırmak istiyorlar" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli ise çiftçi kesimiyle birlikte bir oluşum başlatabileceklerini dile getirerek, "Gübreyi, tohumu, ilacı, mazotu daha ucuza temin edebilecek bir oluşum gerçekleştirelim. Biz otobüse mazotları toplu alıyoruz. Taşıtmatik taktırıyoruz. Çok ucuza alıyoruz. Yani mazotu aslında çok ucuza temin etme imkanımız var. Bütün Bursa köylerine yayabiliriz. Taşıtmatik taktırarak inanın çok ucuza mal edebiliriz. Çiftçinin belini büken mazot çok yüksek. Sadece yüzde 10 indirim alsak çok büyük faydası olur" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 11:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?