4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaleli'den ucuz mazot önerisi

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, hem sivil toplum kuruluşlarını hem de köyleri dolaşarak seçim çalışmalarına devam ediyor. Sena Kaleli, birleşip şirket kurmalarını istediği köylülere ucuz mazot için öneride bulundu.

İlk önce Bursa Minibüsçüler Odası'nı ziyaret eden Kaleli, burada Bursa'nın ulaşımı konusunda sıkıntıları dinledi. Kaleli'ye Yıldırım CHP Belediye Başkan Adayı Bahattin Kuşoğlu da eşlik etti. Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Mürsel Çubukçu, ulaşım konusunda hazırladıkları raporu Kaleli'ye teslim etti.

Kaleli ise seçildikleri zaman odayı tekrar ziyaret edeceklerini ve daha detaylı bir rapor isteyeceklerini söyledi. Ulaştıramayan bir ulaşımın halka zarar verdiğini öne süren Kaleli, "Tüm aktörlerin, alanında uzman olmuş ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip Bursa'nın ulaşımını çözeceğiz. Analizlerin doğru yapılmasıyla birlikte dolmuşa, otobüse belki metrobüse ne kadar ihtiyaç olacağının kararını vereceğiz. Kendi kafamıza göre karar vermek değil, ihtiyaçları tespit etmeden verilen kararlar doğru olmaz" diye konuştu.

"VATANDAŞ İSTERSE CUMHURİYET CADDESİ'NE TRAMVAY HATTI GETİREBİLİRİZ"

Kaleli, ulaşım sorununu çözmenin çok çeşitli yöntemlerinin olduğunu kaydederek, "Her şeyi halkın ve orada bulunan esnafların istekleri doğrultusunda yapacağız. Halkımız artık ulaşım konusunda sıkıntı yaşamak istemiyor. Şu anda belediye yönetimi kendi kafasına göre ulaşım tarifeleri uyguluyor. İnsanlar yarım saat otobüs beklemek zorunda kalıyor. 40 kişilik otobüslere 70 kişi biniyor. Bursalı vatandaşlarımıza bunu layık görüyorlar ise kendilerinden utansınlar" şeklinde konuştu. .

"Biz yaptık oldu' anlayışının artık ortadan kaldırılacağını ve böyle bir zihniyetin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ifade eden Kaleli, "Yapacağımız projeleri halkın oyuna sunacağız. Örneğin Cumhuriyet Caddesi'ndeki ulaşım sorununu çözmek için akademik örgütler ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulacak projeleri halkın oyuna sunacağız. Halkın istemediği hiçbir projeyi uygulamayacağız. Sadece akademik örgütler değil, vatandaşlarımızın da yapacakları projeleri değerlendireceğiz. Önemli olan ortak bir akılla çözüme ulaşmak. Önceliğimiz insan odaklı politika yapmak. Siyasete girme amacım insanları memnun etmektir" dedi.

Kaleli, Bademli Köyü, Ülkü Köy ve Has Köy sakinlerini ziyaret etti. Burada halkın sorunlarını dinleyen Kaleli, köylülerin mağdur olduğunu söyledi. Bugüne kadar tüccar bir belediye anlayışın olduğunu belirten Kaleli, "Köylüler üretici olarak pazara götürdüğü ürünleri satamadan geri gelmek zorunda kalıyorlar. Ulaşım ise köylü vatandaşlarımızın ayrı bir sorunu. Her birimizin su faturasına baktığımız zaman 10 TL muhtelif parası yazar. Nedir bu muhtelif, kimse bilmiyor. Bizler vatandaşlarımızın bilinçli olması için, yapacağımız bir proje varsa bu projenin detaylarını halkımıza anlatacağız. Örneğin köylü vatandaşların, hayvancılık yapan insanların enerji üretimlerini kendilerinin yapmasını sağlayabiliriz. Bununla ilgili bir biyoenerji projesi oluşturup köylü vatandaşlarımızın bilgisine sunabiliriz. Bizim söylediklerimiz hayalci ürünün değil, ortak akılla hareket eden bir mantığın ürünüdür" şeklinde konuştu.

KÖYLÜYE UCUZ MAZOT TAVSİYESİ

Akaryakıtın pahalı olduğunu söyleyen köylülere Kaleli, çözüm önerisi getirdi. Petrol şirketleriyle anlaşarak mazotu yüzde 8 daha ucuza alabileceklerini söyleyen Kaleli, "Ben bir iş kadını olarak bir otobüs firmasını işletiyorum. Biz bazı petrol şirketleriyle anlaşarak mazotu yüzde 8 daha ucuza temin ediyoruz. Biz köylüleri bir araya getirerek böyle bir sistemi hayata geçirebiliriz. Çözüm üretmek isteyene her türlü yardım ederiz" dedi.

Belediyeden bina yapmak için ruhsat almak istediklerini ancak maliyetinin çok pahalı olduğunu söyleyen köylüler, Kaleli'den imar ve ruhsat konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Kaçak yapıların olmasının temel sebebinin belediyenin ruhsatı pahalıya vermesinden kaynaklandığını anlatan Kaleli, "İmar sorunu Bursa'nın birinci sorunları arasında ve bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Kaçak yapılaşmanın temelinde göç ve belediyenin vatandaşlardan aldığı ruhsat parasının aşırı derecede pahalı olmasıdır. Belediye ticari bir anlayışla hareket ettiği için, vatandaşını değil kendisini düşündüğü için halkı sömürüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 13:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?