3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kaleli'nin seçim çalışmaları sürüyor

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, şehit ailelerini ziyaret etti.

CHP'li kadın Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, seçim temposunu tüm hızıyla devam ettiriyor.İlk önce Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit-Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret eden Kaleli, buraada şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını dinledi. TÜMŞAD Bursa Şubesi Başkanı Turgut Çakmak, Bursa gibi büyük bir şehirde siyaset yapmanın zor olduğunu, hele kadın bir aday için daha da zor olduğunu, ancak zor işlerin üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Bu vatana evlat yetiştiren şehit yakınlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Sena Kaleli, bu vatana çocuklarını veren, şehit veren ailelere ayrı bir değer verdiklerini ifade etti. "Önce vatan" diyebilecek yüreklilikte insanların burada toplandığını söyleyen Kaleli, "Sizler bu durumu olgunlukla karşılayabilecek güçte olan insanlarsınız. Kayıplarınız çok büyük. Bizim için vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen canlar gerçekten paha biçilmez" diye konuştu.

KALELİ, ULAŞIM KONUSUNDA KARARLI

TÜMŞAD'daki ziyaretinin ardından Altınşehir'e geçen Kaleli, burada mahalle halkının sorunlarını dinledi. Mahalle sakinleri Kaleli'ye ulaşım ve yağmur suları konusunda sıkıntılarını dile getirdi. Kaleli, ulaşım konusunda tüm Bursa halkının sıkıntılarının olduğunu, en pahalı ulaşımın Bursa'da yapıldığını söyledi.

Az seferle çok insan taşındığını belirten Kaleli, seçildikleri takdirde Bursa'nın ulaşım sorununu çözeceklerini ve ulaşımı daha kaliteli ve ucuz yapacaklarını ifade etti.Altınşehir Mahallesi Muhtarı Celal Boyoğlu, iptidai bir arıtma sistemiyle buranın atık sularının arıtılmasına çalışıldığını belirterek, "Arıtmanın kapasitesi yetersiz. Burada yağmur sularının atık su sistemine bağlandığı için bazı tıkanmalar yaşanabiliyor. Bu sebeple çoğu evlerde su baskınları oluşuyor. Mahalle halkının çoğu burada su baskınlarından şikayetçi" diye konuştu.

Mahalle halkının sorunlarını çözmek için destek isteyen Kaleli, buradan Göçmen Türkler Federasyonu'nu (GÖÇ-TÜRK) ziyaret etti. Bazı haklardan mahrum edildiklerini söyleyen ve bunun yerel yönetimler konusunda çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen GÖÇ-TÜRK Bursa Şubesi Başkanı Gürçay Cem, bu anlayışın ortadan kalkması gerektiğini belirtti. CHP olarak hiç bir zaman dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadıklarını ifade eden Kaleli, şeffaf bir yönetim anlayışıyla herkese eşit hizmet yapılacağını söyledi.

Kaleli, buradaki temaslarının ardından Kestel Pazar Yeri'ni gezerek esnafla tokalaştı. Kaleli, buradan Kestel'de kadın toplantısına katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 12:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?