4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kalifiye eleman eğitimleri başladı

'İş-Kur Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi' kapsamında restorasyon alanında kalifiye ara eleman yetiştirmek için Bursa İl Özel İdaresi liderliğinde başlatılan eğitimler, Bursa Valisi Şahabettin Harput'un katılımıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış programıyla başladı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan Vali Şahabettin Harput, "Tarihimizi geçmiş dönemlerde çok yıprattık. Ancak son yıllarda tarihe sahip çıkmak adına ciddi adımlar atıldı ve atılmaya devam ediyor. Şu ana kadar yapılanlar yapılacakların az bir kısmını teşkil etmektedir" dedi.
Tarihi eserleri korumanın geçmişimize saygı olduğunu dile getiren Vali Harput, geçmişe olan sorumluluklarının tarihi korumaktan ve yaşatmaktan geçtiğini ifade etti. Projenin tarihi koruma yönünde önemli bir adım olduğunu ve bu alanda kalifiye eleman eksikliğinin yaşandığını beliren Harput, " Bursa'da her alanda ara eleman sıkıntısı yaşanıyor ancak bu alanda çok daha fazla yaşandığını düşünüyorum. Bu konuyu çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik kapsamında ülkemizin AB'ye yaptığı harcamaların geliştirilecek projelerle alınması gerektiğini savunan Harput, " Bursa'ya buradan seslenmek istiyorum. AB'ye verdiğimizi alamıyoruz. Birçok ülke AB'ye ödediği bedelden fazlasını alırken ne yazık ki biz alamıyoruz. Bursa potansiyeli olan bir şehir. Projeler hazırlayarak AB'den fon sağlayıp, ülkemize kazanç sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Projeye emeği geçenleri tebrik eden Harput, bu projenin alanında ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Açılış programının ardından Uludağ Üniversitesi Mimarlık- Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu tarafından eğitimin ilk dersi yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?