4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kalite ve Başarı Sempozyumu

Kalder Bursa Şubesi ve Bursa Sanayici İşadamları Derneği (BUSİAD) işbirliğiyle düzenlenen 7'nci Kalite ve Başarı Sempozyumu başladı.

'Yaşam kalitesi için değer üretmek' konusunun ele alınacağı sempozyumda 2 gün boyunca birçok konuşmacı söz alacak.
Almira Otel'de düzenlenen ve 2 gün sürecek olan sempozyum açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarında söz alan Kal-Der Yönetim Kurulu Genel Başkanı Ali Rıza Kaylan, değer üretmeye ve kaliteli yaşam çalışmalarına dikkati çekti. Değer üretirken insanın ne ekerse onu biçeceğini ifade eden Kaylan, "Kimin için nasıl değer ürettiğimizi sorgulamamız gerekiyor. Bursa kalite çalışmalarında önemli adımlar atıyor. Her geçen yıl bu tür organizasyonları daha da genişleterek kalitesini ortaya koyuyor. 2008 yılında Türkiye'de 41 kuruluş kalite yarışına katılmış ve bunların 15'i Bursa'dan. Bursa bu çalışmalarının meyvesini alacaktır. Üretkenlik ve yenilenişim krizden çıkış anahtar rolü oynamaya devam edecektir. Bursa'ya kalite yürüyüşünde başarılar diliyorum" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise her insanın kaliteli yaşamı hakkettiğini belirterek, "Biz kaliteyi hep sanayi ile algılarız. Marka ürünleri tercih ederiz ama artık kaliteyi yaşamın her alanına koymak zorundayız. Hizmet alanın memnuniyeti çok önemli. Hizmet alanların kaliteli yaşam konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Kalder gibi insan için çok önemli hizmet yapan kuruluşların değeri ortaya çıkmakta. Yaşamımızda kalitenin artması için yapacak çok işimiz var. Bu işlerde her kesime çeşitli görev ve sorumluluklar düşüyor. Hep birlikte Bursa'da kaliteyi yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kalder Bursa Şubesi Başkanı Emin Direkçi açılış yaptığı konuşmasında yaşam kalitesi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan her çalışmanın insanlık için olduğunu dile getiren Direkçi, "Kurum, birey, toplum olarak değer üretmeye devam etmeliyiz. Bizler yaptıklarımızla yaşamın mimarları olmalıyız. Herkesi ülkemizin geleceği için değer üretmeye davet ediyorum. Türkiye'de yapılacak çok iş var ama işsizlikte var. Bu denklemde bir sıkıntı var. Güçlü ve zayıf yanlarımızı belirleyip mevcut kaynaklarımızı yerinde kullanarak, top yekün ülkeyi daha iyi yerlere getirmek için gereken mücadeleyi vermeliyiz. Kavga eden değil meseleleri tartışan ve uzlaşma yolu bulan bir toplum olmalıyız. Herkesi mükemmeliği yakalamak için hareket etemeye davet ediyorum" diye kaydetti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer de kalite organizasyonlarının bir marka haline geldiğini ifade ederek, çalışmadan kalitenin arttırılmasının mümkün olamayacağını kaydetti. Açılış konuşmalarının sonunda Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kalder Bursa Şubesi eski Başkanı Sami Erol'a çalışmalarından dolayı çini vazo hediye etti. Konuşmaların ardından ilk oturum program yapımcısı ve ekonomi editörü Uyanış Tuğtaş'ın başkanlığında başladı. 2 gün sürecek sempozyumdaki oturumlarda modacı Dilek Hanif, program yapımcısı ve köşe yazarı Abbas Güçlü, yazar Cezmi Ersöz ve sinema oyuncusu Altan Erkekli gibi tanınan isimler de konuşmacı olarak yer alacak. Bursa Kalite Ödülü'ne layık görülen kuruluşlar ise yarın yapılacak törenle açıklanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 17:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?