4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaliteli yaşam bilgileri verildi

AB Uluslararası Strateji Uzmanı ve Kaliteli Yaşam Derneği Başkanı Abdullah Sertkaya, kalitenin beklentilere cevap verebilme yeteneği olduğunu belirterek, insanın kalitesinin düştüğü zaman yapılan her işin değerinin düşeceğini söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Kaliteli Yaşam Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, vakıf personeli bilgilendirildi. AB Uluslararası Strateji Uzmanı ve Kaliteli Yaşam Derneği Başkanı Abdullah Sertkaya kaliteli çalışma ve yaşam ile alakalı çalışanlara birtakım bilgiler verdi.

Kalitenin özünde hatayı olmadan görebilmenin ve riski ortadan kaldırmanın bulunduğunu ifade eden Sertkaya, "Hatalar bir fırsattır. Dünyanın kalite kültüründe 'ABD'li gibi düşün, Japon gibi planla, Türk gibi başla, Alman gibi devam et, İngiliz gibi bitir' düşüncesi var. Bir kurumun çalışanları o yerin hücreleri gibidir. Kaliteli beklentilere cevap verebilme yeteneğidir. İnsanın kalitesi bozulursa her şeyin değeri düşer. Kaliteli bilgiyi başkalarına aktarmıyorsanız bu örtük bir bilgidir. Malesef ülkemizde bilgi başkalarına aktarılırken yüzde 80 fire veriyor. Kaliteli yaşam ve düşünce için bilgi iletişimini en az fire ile aktarmak gerekir" dedi.

Toplantının açılışında konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ise her insanın hayatta birtakım hatalar yapabileceğini belirterek, "Önemli olan yapılan hataları görmek ve birtakım dersler almaktır. Her alanda çok acımasız bir rekabetin olduğu dünyamızda kendimize, ailemize, çalıştığımız kuruma kaliteli bir yaşam sürdürebilmek için donanımlı olmalıyız. Hedeflerimize varabilmek için şikayet edeceğimize durumumuzu gözden geçirip istediğimiz yere ulaşmak için nelere ihtiyacımız var. Yaşadıklarımızın yanlış olduğunu düşünmeden hatalarımız altında ezilmeden hayatımıza yön verelim" diye kaydetti.

Toplantının son bölümünde Kişisel Gelişim Uzmanı Mustafa Taşçı da duygu ve düşünce ilişkisi hakkında bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 10:52:04
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 10:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?