4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kaliteli yemek isyanı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde taşeron firma adına çalışan personel, kendilerine farklı ve kalitesiz yemek verildiğini ileri sürerek eylem yaptı.

Dev Sağlık-İş Sendikası üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, "Ülkemizde yoğun olarak yaşanan taşeronlaştırma, birçok meseleyi de beraberinde getiriyor. Taşeronlaştırma, güvencesiz çalışma şartları, çalışanlar arasında adaletsizlik, aynı işe farklı ücretlendirme gibi birçok sorunlara yol açarken, çalışanlarının yemeklerinde bile farklılıklar oluyor. Aynı işyerinde eşdeğer işlerde çalışmamıza rağmen, farklı yemekhanelerde sağlıksız, niteliksiz, soğuk ortamda, tarihi geçmiş ürünlerden yapılmış yiyecekler yemek zorunda kalıyoruz. Biz bu şartların düzeltilmesi için daha önce de girişimde bulunmuş, hastane yönetimine toplu dilekçe sunmuştuk.

Girişimlerimize herhangi bir karşılık verilmediği için Tarım İl Müdürlüğü'ne şikayette bulunmuştuk. Bu girişimlerimiz sonucunda müfettişlerin incelemeleriyle yemekhane şirketinin sözleşmesi iptal edilerek, yeni bir firma ile anlaşılmış ve 4 ay süre ile daha uygun ve sağlıklı yemek verilmiştir. Fakat 4 ay sonra yeniden eski firma ile anlaşılınca, eski uygunsuz ve sağlıksız uygulamalara geri dönüldü.

Biz taşeron sağlık işçileri olarak, yaptığımız eşit işe karşılık eşit çalışma şartları talep ediyoruz ve sağlıklı ortamda kaliteli yemek istiyoruz. Taşeron işçisi de sağlık çalışanıdır, her sağlık personeli ile aynı şartlarda çalışma hakkına sahiptir. Buradan üniversite yönetimine sesleniyoruz; yemekhanelerimizdeki ikili uygulamalar kaldırılsın, yemekhane şartları derhal düzeltilsin" dediler.

Taşeron firma adına çalışan işçiler, kendilerine farklı yemek verilmesini protesto etmek için öğle yemeğinde simitle ayran yedi. Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:40:18
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 17:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?