3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kalp krizinden ölmüş

Bursa'da, milli takımın Hırvatistan galibiyeti sonrasında yaşanan sevinç gösterileri sırasında bir gencin dövülerek öldürülmesi iddiasıyla ile ilgili olarak yargılanan 5 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tansiyonun yükseldiği davada 4 kişinin tahliye edilmesi karşısında yakınlarının alkış tutması, gerginliği daha da arttırdı.

Duruşma bitiminde taraflar ön ve arka kapılarından ayrı ayrı çıkartılırken, polis muhtemel bir olayın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Ölümle biten kavgaya karışmak" suçundan 10 aydır tutuklu bulunan G.D.(24), V.T.(24), Y.Y.(25), Ç.O.B.(25) ve N.P.(25) ilk kez hakim karşısına çıktı. Haklarındaki iddiaları reddeden sanıklar, "Bizler milli maçtan sonra araçlarımızla tezahürat yaparak Sırameşeler yolundaki bir akaryakıt istasyonuna girdik. Tezahürat yaparken ölen Ö.D. elinde bir bira şişesiyle üzerimize geldi. 'Neden bağırıyorsunuz lan' diyerek küfretti. Biz de milli maç sonrası tezahürat yaptığımızı ve kendisinin de yapmasını istedik.

O da buna aldırmayıp, küfretmeye devam etti. Arkadaşın sarhoş olduğunu anladığımız için alttan almaya çalıştık fakat maktul Ö.D. elindeki bira şişesiyle G.D.'ye saldırdı. İkisi birlikte yere düştüler. Bu sırada ölenin M.Ş. adındaki arkadaşı da kavgaya karışınca biz de müdahale etmek zorunda kaldık. Ancak ölen şahıs yerde 3-5 saniye kaldıktan sonra, benzinlikten uzaklaştı. G.D. de peşinden gitti. Fakat çok kısa bir süre sonra geri geldi. Biz kimseyi öldürmedik" dediler.

Mağdur M.Ş. ise, sanıkların tezahürat yaparak benzinliğe girdiğini kaydederek, "Bize 'Siz neden bağırmıyorsunuz' diye kızdı. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. İki kişi ölenin üzerine saldırdı. O ise ellerinden kurtulup kaçtı. Peşinden kovaladıktan sonra da arabalarına binip gittiler. Şikayetçiyim, cezalandırılsınlar" şeklinde konuştu.

Ölen gencin müşteki olarak duruşmaya katılan babası N.D. de sanıkların cezalandırılmasını istedi. Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi'nden gelen raporda maktulün dövülerek değil de kalp krizinden öldüğünün belirtilmesi üzerine sanıkların 4'ü tahliye edildi. Dava akaryakıt istasyonundaki kamera görüntülerinin incelenmesi için ertelendi.

Gergin geçen davada sanıkların 4'ünün tahliye edilmesi karşısında yakınlarının alkış tutması, gerginliği daha da arttırdı. Duruşma bitiminde taraflar ön ve arka kapılarından ayrı ayrı çıkartılırken polis muhtemel bir olayın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 11:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?