6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kameralı şantaj emniyette bitti

ARKADAŞLARA KAMERALI ŞANTAJ EMNİYETTE BİTTİ

Bursa'da, çapkınlık için evini arkadaşlarına veren kahveci, yatak odasına 3 ayrı açıdan görüntü alabilen kamera sistemi kurdu. Çekilen görüntülerle şantaj yaptığı iddia edilen 2 kişi, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, lokanta işletmecisi T.K. (33), para karşılığı hayat kadınları ile ilişkiye girmek için kahvecilik yapan sabıkalı arkadaşı İ.Ş.'den (35) evinin anahtarlarını istedi. Arkadaşının evinde hayat kadınları ile birlikte olan lokantacı, daha sonra ev sahibine anahtarı teslim etti. Ancak bir süre sonra kahveci İ.Ş. arkadaşını arayarak, "Elimde görüntülerin var. İnternette bu görüntüleri yayınlarım" diye şantaj yapmaya başladı. Şantajcı arkadaşına bin TL veren lokantacı tehditlerin biteceğini zannederken İ.Ş. 3 bin TL daha istedi. Bunun üzerine T.K. polise giderek arkadaşından şikayetçi oldu.

Lokantaya müşteri gibi giden ekipler, İ.Ş.'nin parayı almaya gelmesini beklemeye başladı. Bu sırada iş yerine gelen şantajcı İ.Ş.'nin arkadaşları Ahmet Ö. ve Ünal. K, taşınabilir hafıza kartı getirirek, "Bizi İ.Ş. yolladı. Bu bellekte görüntülerin var. 3 bin TL alalım, sen de görüntüleri al" dedi. Bunun üzerine lokantada bekleyen polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Suçlarını itiraf eden 2 şüpheli, "şantaj ve özel hayatının gizliliğini ihlal"suçundan adiliye sevk edilirken, olay sonrası kayıplara karışan

İ.Ş.'nin evinde yapılan aramada, şantaj yaptığı kişilere ait 30 adet CD ve yatak odasında 3 ayrı açıdan görüntü alabilecek kameralar bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 11:29:03
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 11:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?