6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kamp ateşi 10 yıldır yanıyor

KAMP ATEŞİ 10 YILDIR YANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal projelerinden olan Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı 10. yılına girdi.

Bu yıl ilk dönemde 500 öğrenciyi ağırlayan Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın ateşi Ürünlü'de yandı. Büyükşehir Belediye Bandosu'nun popüler şarkılardan oluşan konseriyle başlayan programa Bursa Rumeliler Halk Dansları Topluluğu gösterileri renk kattı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'na katılan gençlerin kendilerini keşfederken yaşadıkları şehri de yakından tanıdıklarını belirterek, "Yakın gelecekte bu kentin ve ülkenin başına geçecek olan siz gençler bizim gözbebeğimizsiniz" dedi.

Kampın Türkiye'de örnek bir proje olduğunu ifade eden Başkan Altepe, gençlerin kamptan elde ettikleri bilgilerin hayatlarına ışık vereceğini dile getirdi. Kent gönüllüsü gençlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlandığını kaydeden Altepe, "Gençlerimiz bu kampta güzel günler geçirecekler. Bizler Bursa'da yaşadığımız için şanslı insanlarız. Bu ülkenin geleceği gençlerimizin elinde. Yükselen değer Türkiye'nin gelişmesinde gençlerin katkısı olacaktır. Bize ecdadımızdan emanet kalan Yeşil Bursa, bizden sonra da size emanet. Bu ülkeyi geleceğe taşıyacak olan gençlerimiz için imkanlarımızı seferber ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, kampta Bursaspor ve karaoke geceleri gibi özel programlar yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın 10. yılına sürprizlerle başladığını söyleyen Kamp Genel Koordinatörü ve BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan, yaşları 13 ile 15 yaş arasında değişen gençlere yönelik ücretsiz düzenlenen kampın Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bir projesi olduğunu vurguladı. Turan, gençlerin bu yıl kampta unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını tanıyacaklarını ve spor ağırlıklı çalışmalara katılacaklarını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nda her Türk çocuğuna örnek davranışlar kazandıracak bir ortam olduğunu vurguladı.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise, kampta kendi sorumluluğunu bilen, toplumla uyum içinde yaşamayı öğrenen, araştıran ve sorgulayan gençlerin yetiştirildiğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra Başkan Altepe, Vali Yardımcısı Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, Yıldırım Belediyesi Başkanvekili Fahrettin Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte kamp ateşini yaktı. Kampa katılan gençler de eğitmenleriyle birlikte taşıdıkları ışıklı balonları gökyüzüne bırakarak görsel bir şölene imzalarını attı.

KAMP ATEŞİ 10 YILDIR YANIYOR
KAMP ATEŞİ 10 YILDIR YANIYOR
KAMP ATEŞİ 10 YILDIR YANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 12:04:00
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 12:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?