3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kamu çalışanları iş bıraktı

Bursa'da 1 saat iş bırakma eylemi yapan Türk-İş'e bağlı kamu çalışanları, maaşlarının iyileştirilmemesi durumunda greve gideceklerini açıkladı.

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü bahçesinde toplanan Türk-İş'e bağlı Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası'na üye (TES-İŞ) yaklaşık 100 kamu çalışanı, Ocak 2009'dan bugüne kadar sonuçlandırılmayan toplu iş görüşmelerine tepki gösterdi. Toplu iş görüşmelerinde hükümetin tutumunu eleştiren TES-İŞ üyeleri, 1 saat işe geç başlama eylem hakkını kullandı.

Saat 08.30 ile 09.30 arasında DSİ 1. Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen eylemciler adına konuşma yapan TES-İŞ Bursa Şubesi Başkanı Necati İçöz, yarın TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'nun toplanacağını hatırlatarak maaşlarının iyileştirilmemesi durumunda greve gideceklerinin mesajını verdi.

İçöz, "Bu mücadele, ekmek mücadelesidir. Bugünün Türkiye'sinde gereksinimlerimizi karşılayamıyoruz. Sokaklara dökülmeden derdimizi anlatmak istiyoruz. Grev bizim son silahımız. Bu eylemlerimizi kendimizi daha iyi anlatabilmek için yapıyoruz. Yarın Türk-iş Başkanlar Kurulu toplanacak. Bizi eylemlerimizle anlamazlarsa davullarla ve zurnalarla grevlerimize başlayacağız" dedi.

Grup, konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 11:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?