4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kamu-Sen'den 4-C'lilere destek

Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği 4-C statüsü kapsamında bulunan çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için basın açıklaması yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına 4-C'li çalışanlar ve Kamu-Sen İl Temsilciliği yetkilileri katıldı. Açıklama yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "4-C statüsüne tabi olanlar kurumları özelleştirildiği için başka kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilen sözleşmeli çalışanlardır. İşçi gibi çalışan işçi sayılmayan, memur gibi çalışan memur sayılmayan insanlardır. Memur olmamalarına rağmen memur için suç sayılan her şey onlar içinde suçtur.

Çalıştıkları süre içerisinde gelir getirici başka hiçbir işte çalışamazlar. İşveren bir ay önceden haber vermeksizin iş akitlerini fesedebilir. Yani 4-C'linin kaderi amirinin iki dudağı arasındadır. Yılda 10 ay asgari ücretin altında çalışır ve 2 ayda girdi çıktı yapılır ve tazminat hakkı kalmaz. TBMM ve TRT gibi yerlerde çalıştırılan 4-C'lilere kadro ve iyileştirme verildi. Bu çağda böylesine köle mantığıyla çalıştırılma düzenini hiçbir vicdan kabul edemez. Bu düzen ve adeletsizliğin giderilmesi için gereken mücadeleyi vereceğiz" dedi.
Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?