3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kamu Sen'den Kürtçe TV tepkisi

TRT'nin Kürtçe yayına başlamasına tepki gösteren Türkiye Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, böyle bir uygulamaya ihtiyaç olmadığını belirterek, "Bu bir tavizdir, bu uygulama birlik beraberliğimize fayda getirmek yerine, başka tavizleri beraberinde getirecektir" dedi.

Kürtçe yayınla Kürtlerin ayrı bir millet haline getirildiğini ve bunun çok tehlikeli olduğunu öne süren Selçuk Türkoğlu, "Bu uygulamayla Anayasa ihlal edilmiştir. Böyle bir çalışma terör ve teröriste boyun eğme ve taleplerini kabul etme anlamına gelecektir. Devlet televizyonundan özellikle Kürtçe yayın yapılması, resmi dilimiz Türkçe'nin yanı sıra, Farsça, Arapça, Ermenice ve Fransızca'nın karışımından oluşan Kürtçe'nin ikinci bir dil olarak kabul edilmesi anlamına gelmeyecek midir? Bu tür çalışmalarla çok dilli ve çok dinli bir yapının yolu açılmış olmayacak mıdır? Bu yolun açılması halinde, Türkiye'de yaşayan ve farklı dili konuşan diğer toplulukların da yayın talepleri gündeme gelmeyecek midir?" dedi.

Dilin bir millet için temel sigorta olduğunu hatırlatan Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı duygularla duygulanmak, aynı hüznü yaşamak ortak dili olan insanlara has bir duygudur. Bu özellikten mahrum toplumların bir ideal, bir hedef etrafında buluşması imkansızdır. Bugün ABD'yi dünyanın en büyük gücü yapan temel farkı, ayrı milletlere ait Amerikan vatandaşlarının İngilizce konuşabilmeleridir. Oluşturulan bu ortak dil, bir beyaz Amerikan vatandaşını bile zenci bir oy vermeye yöneltebilmiş ve bir devlet meydana getirmiştir. Bu uygulama bir tavizdir. Bu uygulama birlik beraberliğimize bir fayda sağlamak şöyle dursun, başka tavizleri de beraberinde getirmekten başka bir işe yaramayacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?