3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kamyon ana kızın üzerine devrildi

Bursa'da köprülü kavşak çalışması yüzünden sokak arasından geçen kamyon, anne ile 4 yaşındaki kızının üzerine devrildi.

Demir ve kumaş yüklü kamyonun altında yarım saat can pazarı yaşanırken, kavşaktaki iş makinesinin kamyonu kaldırmasıyla kurtarılan anne ve kızı hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran minik Gözdenur'u hayata döndürmek için 112 ekipleri adeta seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre kaza, dün gece Gürsu ilçesi Yeşilevler Mahallesi'nde meydana gelen geldi. Ali K.'nin kullandığı 01 PA 270 plakalı kumaş ve demir yüklü kamyon, Gürsu Batçık Kavşağı inşaatı sebebiyle ara sokakta seyir halindeyken devrildi. Bu esnada Yenidoğan Mahallesi'ndeki evlerine giden 36 yaşındaki Sevda Kars ve 4 yaşındaki kızı Gözdenur, kamyonun altında kaldı. Olay yerine sevk edilen itfaiye, sivil savunma ve köprülü kavşakta çalışan iş makineleri yarım saatlik çalışmanın ardından küçük kız ve annesini aracın altından çıkardı.

Anne Sevda Kars 112 ambulansıyla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, kızı ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük kızın kalbi ambulansın içinde durunca sağlık görevlileri sürekli kalp masajı yaptı. Görevliler, ambulanstan indirilip son sürat acil servise götürülürken sedyedeki küçük kıza kalp masajı yapmaya devam etti. Ancak küçük kızın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken, görgü tanığı mahalle sakinleri belediye yetkililerine tepki göstererek, "Köprülü kavşak inşaatının ardından ana yol dar sokağa yönlendirildi. Bu mahallede bir de eğimli viraj var. Ancak hiçbir tabela yok. Böyle bir facia yaşanacağı belliydi" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 14:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?