2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kamyon elektrik telinden alev alınca köyü tutuşturdu

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde elektrik tellerine takılarak alev alan saman yüklü bir kamyondan sıçrayan kıvılcımlar, 7 evin saçak ve kapılarının yanmasına neden oldu. Yangın köylülerin müdahalesiyle söndürülerek, büyük bir facia önlendi.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir'den yüklediği samanları satmak için Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Emir köyüne gelen Recep Yılmaz'ın kullandığı 26 PA 884 plakalı kamyon, köy girişinde elektrik teli ile temas etmesi üzerine alev aldı. Durumu fark etmeden köy meydanına doğru yola devam eden Yılmaz, vatandaşların ikazı üzerine aracını durdurarak yangına müdahale etti. Bu sırada köy girişinden meydana kadar olan güzergahta 7 evin çatı saçakları ile ahşap ahır kapıları alev aldı. Köylüler rüzgarlı havada küçük yangınlara seri bir şekilde müdahale ederek, alevleri büyümeden kontrol altına aldı. Köyde Mustafa Karaca, Süleyman Bakış ve Hüseyin Aydemir'in evleri zarar gördü. Orhaneli ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Emir köyüne Orhaneli Belediyesi itfaiye ekipleri de geldi. Havanın rüzgarlı olmasına rağmen tutuşan saçakların kısa sürede vatandaşların müdahalesiyle söndürülmesi köyde büyük bir faciayı önledi.

Kullanılamaz hale gelen kamyonun şoförü Recep Yılmaz, elektrik teline değil köylülerden birisinin çanak anten için uzattığı beyaz kabloya takıldığını ileri sürdü.
iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 15:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?