6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Kamyon'a tam not

TKM'DE BİR 'KAMYON' DOLUSU EĞLENCE

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tayyare Kültür Merkezi'nde prömiyeri yapılan 'Kamyon' oyunu ile sanatseverlerden tam not aldı.

Tiyatro sanatının klasik hale gelen eserlerini Bursa'da sahneleyerek, başarısını ortaya koyan Şehir Tiyatrosu, bu kez Mehmet Baydur'un yazdığı 'Kamyon' adlı oyunu, sanatçı Mustafa Kurt'un yönetmenliğinde sahneledi.

Issız bir yolda aracı bozulan kamyoncuların yaşadıklarını eğlenceli bir yorumla sunan Kamyon, tiyatroseverlerden tam not aldı. Türkiye ve dünya insanına mesajlar veren oyunun gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyleyen yönetmen Mustafa Kurt, "Oyunumuz perdelerini açtı. 45 günlük yoğun çalışmanın ardından bugün emeğin karşılığını alkışlarla almak çok sevindirdi" diye konuştu.

Şehir Tiyatrosu oyuncularıyla daha önce de 'Çocuğum' oyununda çalıştıklarını hatırlatan Kurt, "Kamyon, izleyiciyi hem güldürüyor hem de hüzünlendiriyor. Bursalı sanatseverler, perşembe ve cuma günleri 20.30'da, cumartesi günleri de 14.00'da oyunumuzu keyifle izleyebilecekler" dedi.

Kostümlerini Funda Çebi'nin, dekorunu da Tayfun Çebi'nin tasarladığı oyun için hazırlanan yaklaşık 6 ton ağırlığındaki kamyon seyircilerin dikkatini çekti. Işık tasarımını Zeynel Işık'ın yaptığı, Nilgün Türksever Görgü'nün de yönetmen asistanı olarak görev yaptığı oyunda Altuğ Görgü, Günay Yunus Güney, Murat Liman, Kazım Güçlü, Mehmet Eren Topçak, Bülent Uçar ve Fatih Ateş rol aldı.

TKM'DE BİR 'KAMYON' DOLUSU EĞLENCE
TKM'DE BİR 'KAMYON' DOLUSU EĞLENCE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 12:51:01
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 13:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?