4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kamyonculara trafik semineri

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği'nce Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine trafik konusunda seminer verildi.

Sürücülerin nakliye işlerini daha güvenli yapabilmeleri için uyulması gereken trafik kurallarını anlatan İlçe Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Tuncay Gönültaş, "Trafik terörünün ve kazaların olmadığı, yürek yakan feryatların bittiği bir Türkiye için herkesi bu kurallara uymaya davet ediyoruz. Yol isteyenlere öncelikle kamyoncular yol vermelidir. Eskimiş lastiklerle yola çıkılmamalıdır. Gece ve gündüz mutlaka kısa farların yakılması gerekmektedir. Silecekler görüşün kapanmasını beklemeden çalıştırılmalıdır. Özellikle dönüşlerde sinyaller mutlaka kullanılmalıdır. Yağmurun yağdığı ilk anlarda hızın azaltılması ve dikkatli olunması gerekir aksi taktirde yağmur yağdığında aracımız buzda kayarcasına kayabilir. Direksiyon simidinin mutlaka iki elle tutulması, Acil fren durumlarında daha kısa mesafede durmak için debriyaj ve frene birlikte basılması, Kırmızı ışık ve geçitlerde durulduğunda yaya geçit çizgilerinin ihlal edilmemesi, çok şeritli yollarda araç durumuna uygun şeritten seyredilmesi gerekmektedir. Yolda geçiş hakkı için kimse ile çekişilmemesi gerekir. Örneğin, karşıdan gelen sürücü farları yaktığında sizde inadına farlarınızı yakmamalısınız. Bu ancak olumsuz sonuç doğurur, bu durumda aracın hızı azaltılarak, karşı tarafta herhangi bir engel varmış gibi davranılmalıdır" dedi.

Sisli havalarda kayganlık faktörü artacağından takip mesafesinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Tuncay Gönültaş, sollama zamanı ve yerinin de çok iyi seçilmesi gerektiğini söyledi.

Araçta zorunlu malzemelerin ve ilk yardım çantasının mutlaka bulundurulması gerektiğini de vurgulayan Gönültaş, "Yangın söndürücülerin gerektiği kadar ve sürücünün en kolay ulaşabileceği yerde bulunması gerekir ki böyle durumlarda yangın söndürücüleri aramak durumunda kalmayalım. Yağışlı ve yağışsız havalarda takip mesafesine uymaları sadece önündeki araçları değil onların önündeki ve arkasındaki araçları da takip etmeleri gerekir. Araç kullanırken kesinlikle ve kesinlikle alkol alınmaması gerekir bu çok önemlidir. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşulmaması, konuşmak zorunlu ise aracın yol kenarına çekilip durulması gerekmektedir. Araç arızalarında mutlaka emniyet tedbiri alınıp, gerekli işaretlemeler yapılmalıdır. Araçlara fazla yük yüklenmemelidir. Çalışma ve istirahat sürelerine dikkat edilmeli ve şehir içine park yapılmamalıdır" şeklinde ikazlarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 14:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?